avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul care isi construieste casa imi cere sa zidesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul care isi construieste casa imi cere sa zidesc ferestrele.

Vecinul care isi construieste casa imi cere sa zidesc ferestrele. Casa noastra este existenta din anii 80. Iar el, acum, a cumparat teren langa casa noastra si cere sa zidesc geamurile care dau spre curtea lui. Este noarmal? Avand in veder ca locuinta noastra este existenta dinainte? Fereastra noastra nu are vedere spre casa lui care deocamdata este doar o temelie de vre-o 3 ani. Ci are vedere spre curte. Are drepate? Solutia cea mai usoara ar fi sa pun geamuri prin care nu se vede.
Si ameninta ca face gard de 4 metri (langa casa).
Care este distanta minima intre hotar si o constructie?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
cosgab9, utilizator

Alte discuții în legătură

Are vecinul voie sa-si puna cusca cainelui langa gard, in dreptul bucatariei mele ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Am o ruda care are casa, imprejmuita de un gard, care separa proprietatile, respectiv de curtea ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra? costara costara Am si eu o problema referitor la vecini. Am cumparat o casa care are fereastra spre vecinul la mai putin de 1.90 cm. Pana acum nu a fost problema intre ... (vezi toată discuția)
Distanță gard ContSters452138 ContSters452138 Casă veche construita (în 1960) fără gard intre vecini. Vecini erau frați iar casa era casa părintească și era construita în mijlocul curți. După ... (vezi toată discuția)