avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunicii mei (ambii decedati) au cumparat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunicii mei (ambii decedati) au cumparat in '75 un ...

Buna ziua,
Bunicii mei (ambii decedati) au cumparat in '75 un teren cu o casuta veche, care se afla langa casa lor, de la un domn care nu mai este acum in viata, in baza unui contract de mana nelegalizat nicaieri. Terenul respectiv se afla pe acelasi CF impreuna cu o alta parcela alaturata, care are alti doi proprietari. Care ar fi varianta legala sa fac transferul pe mine pentru terenul cumparat de bunicii mei? Detin contractul dintre bunicii mei si domnul respectiv, dar nu este legalizat. Acest domn are doi copii. Este posibil ca ei sa faca succesiunea, dar cum trebuie procedat ulterior intrucat terenul a fost achitat in 1975? Eu nu vreau sa il mai platesc inca o data... valoarea cred ca ar fi sub 10 000 euro. Faptul ca este pe acelasi CF cu alta bucata de teren ca si cota parte cu alte doua persoane, care la fel, nu cred ca mai sunt in viata, ar incurca in vreun fel? Pe mine ma intereseaza doar bucata de teren/cota pentru care au platit bunicii mei acestui domn si pentru care el apare proprietar in acel CF, cu toate ca in contractul pe care l-au facut, nu au mentionat suprafata ci doar numarul de casa...
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Carta funciara tasso tasso Buna ziua, am un extras de carta funciara unde scrie 1689/6431 parte teren cu titlu de cumparare, asta ce inseamna? Va multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la ... sergioco93 sergioco93 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la părinți și am stat într-o casă încă de la nastere, împreună cu parintii si la etaj cu ... (vezi toată discuția)