Buna ziua, nu am gasit situatia mea pe forum, dar incerc cu un topic nou.
Am urmatoarea situatie in care nu stiu cum ar fi mai corect sa actionez pentru ca pe viitor sa nu se complice lucrurile.
Parintii mei sunt decedati, din partea mamei mai am o sora (plecata in afara), din prima casatorie a mamei. Tatal meu, a facut acum cativa ani, un uzufruct pentru bunica, care inca traieste. El mai avea 2 surori, ambele in viata, insa numai una din ele are si ea contract de uzufruct. De cealalta nu prea se stie nimic, nu se tine legatura pentru ca au fost ceva evenimente violente in trecut, iar bunica mea nu vrea sa ii lase nimic. Dupa moartea tatalui meu, am facut succesiunea, iar partea lui de teren trecuta in contract, mi-a revenit mie si mamei. Intre timp, dupa ce a decedat si mama, am aflat ca sarcina acelui contract ne revine mie si surorii mele vitrege (ea apare pentru ca este si ea mostenitoare a mamei). Cand am facut succesiunea dupa mama, am facut doar pe o parte din ce detinea pe numele ei, alt imobil, iar dupa ce ii revenea de la tata nu am mai facut.
Matusa mea, sora tatalui care are si ea uzufruct, vrea sa ma despagubeasca pe mine, intr-un fel, si sa ia ea si partea tatalui. Problema este, din ce am inteles, ca trebuie desfacut contractul de uzufruct de mine si sora mea, sa mentionam ca noi nu avem pretentia la ce este acolo pentru ca bunica sa isi redobandeasca dreptul de proprietate si sa ii poata vinde ei. Practic, despagubirea aceea, care oricum este cu mult sub cat valoreaza terenul, nu va fi trecuta nicaieri si eu nu as vrea asta. Mai este si suplimentul la succesiune a mamei, pe care trebuie sa il fac impreuna cu sora mea, si din care sa reiasa mostenirea revenita din casatoria cu tata (alte acte care necesita timp, si dupa cum am mentionat, sora mea nu locuieste in tara, iar actul acesta are matusa mea pretentia sa il platesc tot eu, tinand cont ca este necesar tot pentru ce vor ei sa faca). Daca as face act ca imi da suma respectiva de bani, ar fi mai ok pe viitor? Problema ar fi matusa cealalta cu care nu se tine legatura pentru ca dupa decesul bunicii, ma gandesc ca ar putea veni oricum la succesiune si ori ne-ar putea da in judecata ca nu a fost anuntata si e ca si cum ar fi fost facute lucrurile fara stirea ei, ori in cazul in care situatia este acum prea complicata si nu se mai face nimic, uzufructul sa nu mai aiba valoare atubci, sa poata fi atacat si s-ar imparti proprietatea la 3, mie si celor 2 matusi, sora mea fiind scoasa din discutie pentru ca nu este mostenitoare directa a tatului meu...sunt destul de agitati si se grabesc cam tare dintr-o data, pana acum neintetesandu-se de mine si nevorbind macar la telefon ani de zile, ceea ce nu imi place si mi se pare putin..."dubios", mai ales ca nu stiu daca se vor tine de cuvant si vor avea grija de bunica asa cum tot sustin ei...eu nu am posibilitatea sa am grija de ea si nu as vrea sa stiu ca deciziile mele o vor afecta pe viitor. Ma puteti, va rog, sfatui? Va multumesc frumos! Prefer calea legala, cum este si normal, si nu suma de bani este punctul de hotarare, ci faptul ca nu as vrea sa imi fac viata grea cu ei.