Buna seara,
Am o situatie speciala cu o vecina, persoana cu dizabilitati, handicap gradul 1. Este vorba despre o persoana extrem de dificila, cu care am avut nenumarate conflicte in trecut. Aceasta persoana refuza de fiecare data accesul la proprietatea comuna, refuza sa-si plateasca datoriile ce-i revin de fiecare data. Am fost obligat ca vecin sa fac nenumarate compromisuri, am platit pentru aceasta persoana de nenumarate ori pentru a avea liniste, insa problemele au continuat.
Intr-una dintre situatii, aceasta s-a prezentat impreuna cu doua persoane, incercand sa patrunda cu forta peste mama mea in apartament, sub pretextul unei interventii la tevile de pe coloana. In acel moment, a trebuit sa intervin refuzand interventia si amenintand cu Politia.
Din acel moment, au inceput problemele si mai serioase, au inceput nenumarate amenintari, insa niciodata catre mine, ci catre mama mea. Mi-a fost zgariata masina personala si dezlipite oglinzile retrovizoare, am fost provocat verbal in mai multe randuri de persoane puse de aceasta, care incercau sa starneasca un conflict fizic. Mamei mele i-au fost adresate amenintari cu bataia, exista si martori in acest sens, este asteptata la casa scarii in fiecare dimineata si de cateva ori i-au fost solicitate sume de bani.
Din vorbele vecinilor, aceasta incearca sa convinga mai multe persoane sa declare la Politie ca as fi incercat sa o atac si sa o violez. Vecinii (majoritatea persoane in varsta) stiu situatia, insa ii stiu de frica si le e teama in special de consecinte/razbunari, motiv pentru care nu cred ca ar da declaratii impotriva ei.
Nu stiu ce sa fac in aceasta situatie, as putea organiza un flagrant? plangere penala? inregistrari audio-video ca si dovezi? as vrea un sfat legal in aceasta situatie.