avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenințare,hartuire si injurii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenințare,hartuire si injurii

Buna ziua! In ianuarie am fost atacata de 2caini cu stăpân,au venit jandarmii,am anunțat autoritățile locale,care in curs de 2 săptămâni nu au luat nici o măsură,am fost obligata yînceput sa "se plimbe" noaptea prin fata casei mele, insultând,amenințând( inclusiv cu moartea) si făcând diferite actiuni,gen aruncări cu pietre la mine in casa. Ca martori am pe mama si tatăl meu, care a fost nevoit sa vina, caci am 3 nopți in care nu dorm absolut deloc,de frica amenințărilor. Locuiesc in mediul rural, si din acțiunile domnului care amenința, vad sincer posibilitatea sa își duca la îndeplinire ceea ce spune. Menționez ca, din ce cunoscut, adică f puțin, acesta ar avea oarecare dizabilități mintale, nu cunosc gradul. Insa in mod cert discerne intre bine și rău si captează ff bine realitatea. Am ajuns sa nu mai pot manca, de dormit nici macar 1 h pe noapte, sunt un om speriat, depresiv, care nu știe exact ce si cum se poate rezolva aceasta situație. Menționez ca locuiesc doar cu mama, pensionara,bolnava de inima. Aceasta situație a devenit insuportabila. Cum pot proceda? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:17, 8 Februarie 2019
Depuneti plângere la poliție.
Pai, în ianuarie am sunat la politie, sa vina și sa vorbească cu proprietarii etc. Ma interesa doar sa putem ieși in siguranță pe drumul public, la cumpărături etc. Insa nu s-a prezentat nimeni. Luni, 4 februarie, când a venit dsva, a venit si cu agenții de la secția din sat. Insa a fost un circ. Din reclamant am devenit acuzat. Am fost tratata cu dispreț, atât de cei de la dsva cat si agentul de politie, plus cu chestii de genul "nu mai sunați la 112 ca luați amenda", " politia are lucruri mai importante de făcut", sa fac tot eu in așa fel încât sa ma înțeleg bine cu vecinii, am fost chestionata pe unde anume o iau pe strada ca sa cumpăr pâine, de ma întâlneam cu câinii etc. Dispreț si bătaie de joc. M-am simțit umilita.... Presupun ca exista o anumită prietenie, cunoștință, intre agentul legii si cei reclamați de mine la momentul respectiv. Deci, sa mai repet inca o data aceeași situație nu mi se pare indicat...
Trebuie să mergeți la poliție pt depunerea plângerii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare a unui conflict cu 2 vecine nebune oldjimmy70 oldjimmy70 Salutare tuturor. Am decis sa deschid subiectul si aici, pentru ca momentan nu stiu exact cum pot solutiona aceasta situatie. Domiciliez la casa, iar casa a ... (vezi toată discuția)
Vecinii apeleaza politia Tudor2014 Tudor2014 Buna ziua, Avem un voluntar care locuieste singur intr-un apartament inchiriat intr-un bloc de locuinte. Vecinii care locuiesc sub el suna la politie in ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii noaptea Nikana1 Nikana1 Buna ziua , Locuiesc la bloc si am un vecin care mereu face petreceri , uneori in fiecare sfarsit de saptamana .Nu poti sa te odihnesti si te doare capul ... (vezi toată discuția)