avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinii apeleaza politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinii apeleaza politia

Buna ziua,

Avem un voluntar care locuieste singur intr-un apartament inchiriat intr-un bloc de locuinte.

Vecinii care locuiesc sub el suna la politie in nenumarate randuri pe motiv ca ar face galagie. In vara cand au sunat la politie, iar jandarmii cand au ajuns la fata locului nu au constatat ca era galagie, nu era nici mai multa lume si nici nu era scandal.

Mentionez faptul ca voluntarul nu are sisteme audio in casa sau televizor cu care ar putea face galagie si sta singur in apartament.

Dupa aceea, vecinii au sunat proprietarul apartamentului in 2 randuri. Dupa spusele proprietarului, el a fost sunat de acesti vecini la 1:00 AM si la 7:00 AM in 2 zile diferite.

Din nou vecinii de dedesubt au facut sesizare la politie acum 1 saptamana, vineri in noaptea de 17/18 ianuarie. Am fost sunat de la politie ca acesta a facut galagie si din nou mi s-a spus sa ii spun voluntarului sa nu mai faca galagie. Am mers la sectia de politie sa explicam situatia, unde ni s-a dat un raspuns vag: sa nu mai faca voluntarul galagie. Domnul de la politie insista sub orice forma ca voluntarul a facut galagie. Odata a spus ca au fost mai multi oameni, am mers cu 2 martori la politie care sa confirme ca el era in oras, iar apoi ni s-a spus ca posibil ca voluntarul daca era beat sa faca galagie de unul singur sua sa mearga cu fete la apartament.

In seara urmatoare 18/19 ianuarie, vecinii de la acelasi apartament au mers la usa voluntarului si au dat cu pumnii si picioarele in usa, dupa care voluntarul a chemat politia impotriva vecinilor de dedesubt si s-a dat un avertisment verbal atat vecinilor cat si unei prietene a voluntarului pentru galage pe scara, deoarece doamna de la apartamentul de jos s-a certat cu una din fetele cu care era voluntarul la apartament(chiar venisera din oras). Incidentul s-a produs pe casa scarii in jur de ora 4:00 AM, cand am vorbit personal cu jandarmii de la fata locului care a spus ca a constatat 2 femei care se certau pe scara. Nu au spus ca au constatat galagie in apartament.


De data aceasta(azi - cu o saptamana mai tarziu decat incidentul anterior), aceeasi vecini au depus plangere in scris impotriva voluntarului, acesta fiind chemat, impreuna cu mine(responsabil de voluntar) la sectia de politie pentru a da declaratii cu privire la aceasta plangere.

Sincer, voluntarul se simte deja hartuit de acesti vecini care suna constant politia. De asemenea ma deranjeaza si pe mine aceasta situatie.

Acum exista posibilitatea ca voluntarul sa primeasca amenda pentru ca exista posibilitatea sa fi facut galagie.

Am vorbit cu vecinii de la etajulu lui si de la etajul superior care mi-au spus ca nu au auzit nimic si ca nu ii deranjeaza voluntarul. De vecinii cu pricina nu am reusit sa dau si sa vorbesc cu ei.

S-a ajuns in situatia in care voluntarul vorbeste doar in soapta, deoarece ii e frica sa nu sune vecinii de dedesubt politia.

Spuneti-mi va rog ce sa fac intr-o astfel de situatie unde vecinii insista sa sune constant la politie, pentru ca ei aud zgomote, iar politia apara pe cei care au depus plangerea.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:38, 25 Noiembrie 2014
Voluntarul ???? :D

In fine... Cand va mai face cineva plangere, sau politia se ia de dvs. sau de voluntar (:D ) cum ca ar fi facut galagie, atunci sa-i intrebati cat de mare era galagia ? Legea permite existenta sunetelor pana la o anumita intensitate chiar si noaptea. Deci ce-l ce acuza trebuie sa dovedeasca printr-un certificat constatator emis de o autoritate specializata in asa ceva, depasirea nivelului de decibeli legal.
Ma scuzati k ma bag aiurea dar mi s-a starnit curiozitatea,cum adica voluntar???
Voluntar - adica o persoana care face activitate benevol fara sa fie remunerat pentru comunitate. Persoana in cauza in acest moment are calitatea de voluntar. Desfasoara activitate de voluntariat. Lucreaza cu copii. El mai sta inca 2 luni in tara dupa care pleaca in tara de origine si e o situatie, din punctul meu de vedere total penibila.
multumesc pt explicatie.cunosteam ce inseamna cuvantul voluntar insa nu faceam legatura voluntar-apartament.parerea mea e ca politia ar fi trebuit atunci cand au venit si nu au constatat galagie sa le dea vecinilor o amenda pt k au sunat degeaba,si atunci sa vedeti daca mai sunau.este incredibil ce se intampla la noi in tara,sunt plecat de 8 ani si am alta mentalitate acum,credeam k s-a mai schimbat lumea dar se pare k nu....
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
rodica1985, utilizator
Tudor2014 a scris:
Lucreaza cu copii.

... si la 4 AM se intoarce la camera cu doua femei (asa cum reiese din mesajul dvs.) ??
Hai'da'dee ...



LuchianSeb a scris:
Legea permite existenta sunetelor pana la o anumita intensitate chiar si noaptea.

Care ar fi norma care permite anumiti decibeli "chiar si noaptea" ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii 00:00-4:00 Inascu.maria Inascu.maria Buna ziua! Am si eu o problema cu vecinii care locuiesc sub mine. Aceștia asculta muzica la un volum foarte tare zilnic aproape, timp de mai multe ore. Dacă ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Vecin meloman start01 start01 Va salut, Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer ... (vezi toată discuția)