avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare de urmarire penala distribuita public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare de urmarire penala distribuita public

Buna ziua. In anul 2020 luna septembrie, o persoana a facut o plangere penala nefondata impotriva mea in care invoca ca as fi hartuit-o. Am avut calitate de suspect dar in urma verificarilor facute de catre organele de ordine s-a constatat ca nu era fondata iar persoana aceea si-a retras plangerea, dosarul clasandu-se. Problema e ca fosta sotie detine actul initial prin care eram instiintat ca s-a inceput urmarirea penala iar acel act il foloseste pentru a ma denigra inclusiv la locul nou de munca al meu..desi repet..dosarul a fost clasat fara a fi pus sub acuzatie. Eu credeam ca sunt acte confidentiale cele de instiintare insa ea il "publica" la toata lumea iar cine il vede prima data are imporesia ca eu sunt cercetat penal. Ce pot face in acest sens astfel incat sa nu mai distribuie public acel act? Are colege care l-au preluat si fac acelasi lucru, Imi afecteaza pe nedrept imaginea peste tot. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
cosminfigula, utilizator
Actiune la instanta civila privind apararea drepturilor nepatrimoniale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângerea pentru hărțuire, pe nedrept este considerata calomnie? AniAnamaria AniAnamaria Buna ziua. A fost depusă o plangere la pozitie prin care am fost acuzat ca am trimis unei doamne mesaje si înregistrări deranjante. Pe doamnă o cunosc din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme cu contul bancar daniela00 daniela00 am si eu o problema .am dat contul bancar unei persoane iar dansa a tepuit persoane cu contul meu.iar acum pe numele meu este un dosar penal.pot face puscarie ... (vezi toată discuția)
Înștiințare de la parchet rog răspuns IndigoVibe IndigoVibe Buna ziua stimați profesioniști în drept penal! Speta mea este urmatoarea: Cu aproximativ 2 ani în urma am avut parte de regretabila circumstanță în ... (vezi toată discuția)