avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara tuturor. Am primit o amenda de rovinieta pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara tuturor. Am primit o amenda de rovinieta pe numele ...

Buna seara tuturor.
Am primit o amenda de rovinieta pe numele meu, masina fiind vanduta dar nu finalizate actele 100%.
As dori sa stiu daca am vreo sansa sa fac o contestare "castigatoare".
Ca dovada am contractul de vanzare cumparare cu datele exacte, am o adeverinta(de la locul de munca cu stampila si semnatura director) ca pe data cand s-a dat amenda la rovinieta eu eram in localitate la munca si nu la volan.
P. S: Nedumerirea mea este ca am citit pe site-ul celor de la CNAIR SA ca cel bun de plata este proprietarul care estte trecut in carte/talon

Va multumesc si o seara buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:14, 21 Iulie 2021
Daca puteti face dovada in instanta asupra transmiterii dreptului de proprietate, aveti sanse 100% de a cistiga, daca nu ,sunteti bun de plata . In instanta se poate invoca decizia 4/2018 a ICCJ :
" în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
– dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun."
Multumesc pentru raspuns. Dar mai am 2 nelamuriri:
1. Ar fi mai indicat prima oara sa platesc amenda si pe urma sa fac contestatia?
2. Am inteles ca se poate face o contestatie si in scris trimis prin posta cu timbrele aferente + Trimis ca o recomandata? Sau trebuie neaparat sa ma deplasez la judecatorie si sa inaintez aici toate hartiile necesare.
Multumesc inca odata.

latka a scris:

Daca puteti face dovada in instanta asupra transmiterii dreptului de proprietate, aveti sanse 100% de a cistiga, daca nu ,sunteti bun de plata . In instanta se poate invoca decizia 4/2018 a ICCJ :
" în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
– dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun."

Actul se depune la judecătoria unde sunteți arondat, de fapt localitatea unde sunteți înregistrat cu domiciliul.

Da, e bine sa plătiți la jumătate, dacă aveți dubii că nu sunteți în regulă cu redactarea plângerii sau dovezile pentru instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare cnair amenda rovinieta RaresCat RaresCat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa raspund la intampinarea CNAIR. Am contestat la judecatorie amenda rovinieta CNAIR, pentru ca nu s-a transcris la timp ... (vezi toată discuția)
Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul ... Andreea1816 Andreea1816 Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul nu a trecut mașina pe el și a \"vandut-o\"mai departe altei persoane,nici acea persoană nu a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ... fabi_arina fabi_arina Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat ... (vezi toată discuția)