Cheltuielile judiciare din ordonanta parchetului trebuiau achitate de dvs., pentru ca ele sunt aferente fazei de cercetare penala, pe de o parte, iar pe de alta parte ordonanta parchetului a avut ca si solutie finala renuntarea la urmarirea penala, iar conform procedurii instanta a admis cererea de confirmare formulata de procuror.
Art. 274. c.proc.pen.
(1) În caz de renunțare la urmărirea penală, condamnare, amânare a aplicării pedepsei sau renunțare la aplicarea pedepsei, inculpatul este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, cu excepția cheltuielilor privind avocații din oficiu și interpreții desemnați de organele judiciare, care rămân în sarcina statului.
........................................................................................................
Potrivit dispt.art.318 al.14 si 15 c.proc.pen., instanta are obligatia sa verifice legalitatea si temeinicia ordonantei de renuntare la urmarirea penala., aceste ultime cheltuieli ocazionate de aceasta procedura ramanand in sarcina statului.
Art.318 al.14 si 15 c.proc.pen.
..................................................................
(14) Judecatorul de camera preliminara hotaraste prin incheiere motivata, in camera de consiliu, cu citarea persoanelor prevazute la alin. (12), precum si cu participarea procurorului, asupra legalitatii si temeiniciei solutiei de renuntare la urmarirea penala. Neprezentarea persoanelor legal citate nu impiedica solutionarea cererii de confirmare.
(15) Judecatorul de camera preliminara verifica legalitatea si temeinicia solutiei de renuntare la urmarirea penala pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul de urmarire penala si a inscrisurilor noi prezentate si, prin incheiere, admite sau respinge cererea de confirmare formulata de procuror. In cazul in care respinge cererea de confirmare, judecatorul de camera preliminara:
...................................................................
Concluzionand, hotararea instantei nu anuleaza ordonanta , ci o confirma.