avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Cum poate o mama a unui copil de 16 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Cum poate o mama a unui copil de 16 ani, necasatorita ...

Buna ziua,
Cum poate o mama a unui copil de 16 ani, necasatorita cu tatăl copilului, tatăl decedând ulterior, sa poată sa ii treacă numele de familie al ei, copilului sau, ca să poată sa călătorească în străinătate?
Prin ce mod se poate face?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:29, 23 Iulie 2021
Nu conteaza ce nume poarta copilul pt a calatori in strainatate. Cum tatal e decedat, mama exercita singura autoritatea parinteasca.
Arătsţi la graniţă Certificatul de deces al tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui pentru scoaterea copilului din tara cris777 cris777 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele 2 situatii: 1. Parinti necasatoriti, [u]tatal apare in certificatul de nastere al copilului[/u], ... (vezi toată discuția)
Art. 398 noul cod civil - exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte lnebncc lnebncc Cuplul este necasatorit, dar au un copil mic (sub 3 luni). Mama este intr-o tara straina, tatal locuieste in Bucuresti. Ca si conditie sa vina in Romania, mama ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)