Buna ziua, recent am divortat de fostul sot la notar sa stabilit ca copilul sa ramana la mine, recent a venit in vizita la copil a stat 30 de minute si a plecat la scurt timp imi da mesaj si imi spune ca ma va da in judecata ca sa ia copilu. Mentionez ca a facut puscarie. As vrea si eu sa stiu daca un fost detinut poate castiga custodia copilului.
O zi buna.
Buna ziua,
Ce varsta are copilul?
Sansele in instanta depind de cum o sa formuleze dumnealui actiunea si cum o sa va aparati dvs.
Dar sunt mari sa ramana la dvs., mai ales daca aveti unde locui si un venit/cineva sa va ajute cu bani (parinti...).
Nu are șanse pentru simplul motiv că nu au intervenit schimbări față de perioada în care a avut loc divorțul la notar. În plus, faptul că a primit o pedeapsă cu executare trebuie înțeleasă în raport de fapta săvârșită și dacă este reabilitat. Sunt mai multe chestiuni care trebuie discutate.
Locuinta minorului va fi mentinuta la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil, avand in vedere conduita tatalui, precum si antecedentele penale pe care le prezinta.
Autoritatea comuna , probabil, va fi mentinuta, cata vreme dumneavoastra ati optat pentru divortul transat pe cale notariala, prin care parintii pot alege o unica forma de exercitare a drepturilor si obligatiilor, anume autoritatea parinteasca exercitata in comun.
Orice masura se dispune in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.