avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Câte zile se plătesc pentru concediu neefectuat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Câte zile se plătesc pentru concediu neefectuat in caz de demisie?

Bună ziua,

Mi-am dat demisia și în anul acesta nu am avut deloc concediu, vreau sa știu dacă calculez corect numărul de zile care trebuie sa mi se plătească în loc de concediu.

Am 21 zile co in contract, asta înseamnă că am acumulat pana în iulie inclusiv, 12,25 zile lucratoare de CO.

În mod normal, eu lucrez de luni pana vineri, sâmbătă so duminica fiind libere. Asta inseamna ca pentru cele 12.25 zile lucratoare de CO, ar trebui sa primesc ca plata și zilele nelucrătoare de sâmbătă și duminică, deci în total ar trebui sa fie in jur de 17 zile (lucratoare plus weekenduri).

Este corect ce am calculat eu? M-am bazat pe faptul ca dacă nu mi-as fi dat demisia și mi-as fi luat concediu normal, atunci mi s-ar fi plătit și zilele de weekend care nu intrau în cele 12.25 zile de CO acumulate.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2021
Catalin9871, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 25 Iulie 2021
Zilele de repaus nu intra in calculul zilelor de CO .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna sevraj sevraj Buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine .... lucrez La o firma cu 3 angajati si un director ( magazin ) si programul nostru e cam amestecat in ideea ca lucram ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna micutzulurs micutzulurs buna ziua , daca lucrez sambata si duminica ,concediu de odihna va include si aceste zile in perioada de odihna sau numai cele 5 zile lucratoare? (vezi toată discuția)