avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibila mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibila mostenire

Buna ziua!
Am si eu o speta ceva mai complicata,si as dori cateva lamuriri din partea comunitatii,pentru ca nu stiu la cine sa apelez,astfel:
Bunica mamei mele,a avut 4 copii,2 fete si 2 baieti,fetele s-au casatorit una la Tulcea si cealalta la Galati,iar baietii s-au casatorit in apropierea orasului Pitesti,unul dintre ei fiind tatal mamei mele!
Tatal mamei,decedeaza de tanar in 1978,iar dupa aceasta,la scurta vreme,bunica mamei,vine cu propunere la mama sa-i lase ei bunurile mobile si imobile,pentru ca tatal mamei erea cel mai mic si dupa legea nescrisa a satului romanesc,cel mai mic ramane in casa dupa moarte parintilor!Mama accepta insa nu s-a facut nici un fel de act,mama fiind minora la acel moment!Anii au trecut,mama s-a casatorit in alta parte a Argesului,dar pastra legatura cu bunica sa,asta pana cand una din fetele ei,a venit si a luat-o la ea,astfel rupand orice legatura cu mama!S-a aflat la catva ani distanta ca batra a murit,si a fost inhumata in Cateasca,locul unde avea locuinta personala,insa nici mama,nici nora mamei nu au fost anuntate!Dupa revolutie,mama a mers la primaria comunei Cateasca sa ceara niste informatii,atat despre rudele ramase in viata,cat si despre data decesului bunicii,in ideea de a deschide succesiunea atat dupa tatal ei cat si dupa bunica,insa de acolo nu i s-au dat nici un fel de informatii,i s-a spus doar ca succesiunea nu fusese deschisa,deci ramanea vacanta!nu i Acum,mama mea ar dori sa reincerce deschiderea succesiunii,insa ne lovim de urmatoarele probleme:
1)lipsa documentelor,noi nu avem decat certificatul de deces al tatalui mamei mele
2)lipsa informatiilor de orice fel atat despre data decesului stra-bunicii,cat si despre masa succesorala,decat din spusele oamenilor foarte in varsta din zona respectiva,
3)dreptul legal al mamei asupra unei cote din intreaga masa succesorala,in calitate de nepoata de fiu
4)Nu stim cine mai traieste din toti cei 3 fati ramasi in viata la momentul respectiv si cum putem da de ei,in conditia in care legaturile s-au rupt de prin ani 1982

De aceea,va rog,daca imi puteti raspunde,la acest mesaj,cu un sfat o indrumare,orice,totul este bine-venit si v-as ramane recunoscator!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adrian_patrascu , utilizator 11:01, 25 Iulie 2021
Cel mai bine ar fi sa apelati la un avocat din localitatea dvs.
el va putea face toate demersurile pentru aflarea mostenitorilor si dezbaterea succesiunii pe calea unei actiuni in instanta. Avand in vedere ca nu puteti da de toti mostenitorii ca sa-i chemati sa fie prezenti la notar.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Tinand cont ca au trecut zeci de ani de atunci,exista vre-o posibilitate ca mama sa afle daca s-a facut totusi o succesiune asupra terenurilor si casei fara ca ea sa fie informata asupra acestui lucru?sau exista vre-o cale legala,lege,ceva in care noi sa putem cere informatii legate de ce a avut stra-bunica acolo?pentru ca este posibil ca valoarea intregii mosteniri,sa fie una mica si atunci costurile in instanta si toata alergatura sa nu merite efortul!Repet faptul ca noi nu avem decat certificatul de deces al buniculu,respectiv tatal mamei!
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu surprize Toma18 Toma18 Dupa decesul tatalui, in nov.2000, mostenitoarele legale erau sotia si cele 3 fiice ale lor. Masa succesorala : cota parte din casa parinteasca + cateva ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral flori9 flori9 In urma succesiunii dupa bunica mea, fiecareia dintre fiice i-au revenit 1/2 din mostenire, noi ca si nepoate (2) nu aveam dreptul la o cota ... (vezi toată discuția)