Buna ziua!
Am si eu o speta ceva mai complicata,si as dori cateva lamuriri din partea comunitatii,pentru ca nu stiu la cine sa apelez,astfel:
Bunica mamei mele,a avut 4 copii,2 fete si 2 baieti,fetele s-au casatorit una la Tulcea si cealalta la Galati,iar baietii s-au casatorit in apropierea orasului Pitesti,unul dintre ei fiind tatal mamei mele!
Tatal mamei,decedeaza de tanar in 1978,iar dupa aceasta,la scurta vreme,bunica mamei,vine cu propunere la mama sa-i lase ei bunurile mobile si imobile,pentru ca tatal mamei erea cel mai mic si dupa legea nescrisa a satului romanesc,cel mai mic ramane in casa dupa moarte parintilor!Mama accepta insa nu s-a facut nici un fel de act,mama fiind minora la acel moment!Anii au trecut,mama s-a casatorit in alta parte a Argesului,dar pastra legatura cu bunica sa,asta pana cand una din fetele ei,a venit si a luat-o la ea,astfel rupand orice legatura cu mama!S-a aflat la catva ani distanta ca batra a murit,si a fost inhumata in Cateasca,locul unde avea locuinta personala,insa nici mama,nici nora mamei nu au fost anuntate!Dupa revolutie,mama a mers la primaria comunei Cateasca sa ceara niste informatii,atat despre rudele ramase in viata,cat si despre data decesului bunicii,in ideea de a deschide succesiunea atat dupa tatal ei cat si dupa bunica,insa de acolo nu i s-au dat nici un fel de informatii,i s-a spus doar ca succesiunea nu fusese deschisa,deci ramanea vacanta!nu i Acum,mama mea ar dori sa reincerce deschiderea succesiunii,insa ne lovim de urmatoarele probleme:
1)lipsa documentelor,noi nu avem decat certificatul de deces al tatalui mamei mele
2)lipsa informatiilor de orice fel atat despre data decesului stra-bunicii,cat si despre masa succesorala,decat din spusele oamenilor foarte in varsta din zona respectiva,
3)dreptul legal al mamei asupra unei cote din intreaga masa succesorala,in calitate de nepoata de fiu
4)Nu stim cine mai traieste din toti cei 3 fati ramasi in viata la momentul respectiv si cum putem da de ei,in conditia in care legaturile s-au rupt de prin ani 1982
De aceea,va rog,daca imi puteti raspunde,la acest mesaj,cu un sfat o indrumare,orice,totul este bine-venit si v-as ramane recunoscator!
Va multumesc anticipat