avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineata Am 54 ani si am lucrati cu armata cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata Am 54 ani si am lucrati cu armata cu tot 36,5 ...

Buna dimineata
Am 54 ani si am lucrati cu armata cu tot 36,5 ani la CFR din care 13 ani la grupa 1 de munca, eu ma incadrez sa ies la pensie anticipat sau anticipat partial deoarece am vazut undeva in spatiul online ca persianele care au citizat 35 de ani+8 indiferent de varsta pot cere pensie anticipat fara diminuarea pensiei .
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 25 Iulie 2021
Care este data nasterii ?

Armata nu intra in calculul pensiei anticipate.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Limita de varsta la 58 ani si 6 luni.
Pensionarea anticipata este la 60 ani.
Cereantu Lilian a scris:

...deoarece am vazut undeva in spatiul online ca persianele care au citizat 35 de ani+8 indiferent de varsta pot cere pensie anticipat fara diminuarea pensiei .
Va multumesc frumos


Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.
In speta, stagiul complet de cotizare pentru pensionare anticipata este de 43 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)
Armata vechime in munca Tagetes Tagetes Am 61 de ani si 14 ani lucrati in gr 2 de munca. Luna asta fac 35 de ani vechime in munca cu armata cu tot . Pot iesi anticipat la pensie?. (vezi toată discuția)