avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... armata vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

armata vechime in munca

Am 61 de ani si 14 ani lucrati in gr 2 de munca. Luna asta fac 35 de ani vechime in munca cu armata cu tot . Pot iesi anticipat la pensie?.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 13 Mai 2015
Armata este stagiu asimilat si intra in calcul doar la pensia de limita de varsta si de invaliditate.
In cei 35 de ani ati luat in calcul perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 luni/an) ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Carp Mircea, utilizator
Pentru pensie anticipata va trebuie un stagiu minim de cotizare de 43 de ani.

Art. 62 din Legea nr.263/2010
(1) Pensia anticipata se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de prezenta lege.

Care este data nasterii?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ancabbv ancabbv Am 35 de ani si 2 luni vechime si varsta standard de pensionare este de 60 de ani si o luna. Am o reducere de 2 ani gr a 2 a ( 13 ani si 8 luni). Pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata alexia deacu alexia deacu Buna ziua! As dori sa imi calculati si mie cand va iesi tatal meu la pensie stiind de la el urmatoarele date:are varsta de 58 de ani,35 de ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime in munca Popescu Catalin Popescu Catalin Sunt un barbat in varsta de 62 de ani si am o vechime neintrerupta in munca 32 de ani pana in 2012.De atunci nu am mai lucrat nicaieri.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)