avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum trebuie implementat Ordinul 585/2021 referitor la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum trebuie implementat Ordinul 585/2021 referitor la CIM? Trebuie ...

Cum trebuie implementat Ordinul 585/2021 referitor la CIM? Trebuie incheiate acte aditionale la CIM-urile in derulare?
Referitor la lit F. din Ordin, trebuie preluata mot a mot in CIM sau este suficient sa se mentioneze ca atributiile sunt prevazute in fisa postului, anexa la CIM?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 26 Iulie 2021
Trebuie incheiate acte aditionale la CIM-urile in derulare .... este bine , sa preluati textul pentru a nu lasa loc de interpretari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar ce sens are sa pui intr-un CIM in derulare obligatia angajatorului referitoare la informarea angajatilor existenti privind obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat, daca deja acesti angajati au aderat la pilonul II/se vireaza contributia in mod corespunzator?
Referitor la lit F, daca firma nu e IMM cu până la 9 salariați, in ce fel s-ar putea interpreta prevederea din CIM care spune ca atributiile sunt prevazute in fisa postului anexa la CIM?
Intrebarea mea initiala a pornit tocmai de la faptul ca am vazut opinii privind necesitatea incheierii de acte aditionale la CIM ... doar ca nu mi-e clar.
Exista vreo recomandare de la Min Muncii/ITM in sensul de a proceda astfel?
Ce facei cand ai sute/mii de CIM-uri care ar trebuie amendate ...
Multumesc
Exact asta e si problema mea. Sa intocmesti acte aditionale pentru CIM pentru care deja se vireaza intr-un fond? Informezi salariatii ca ce? Ca puteau sa adere inainte sa fie repartizati aleator?
Nu exista vreo recomandare de la Min. Muncii/ITM .... cel mai bine este sa solicitati in scris un punct de vedere de la Ministerul Muncii/Inspectia Muncii.

Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incercam sa gasim un punct de vedere al institutiei care ar putea verifica aplicarea, adica ITM.
In plus, conform art. 41 alin. 3 din Legea 53/2003, elementele care se pot modifica in cadrul CIM prin acte aditionale sunt limitate la un numar de sase.
..

editat partea cu cearta
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acte aditionale la toate cim iulie 2021 buna ziua, s-a modificat ... ionela11 ionela11 acte aditionale la toate CIM iulie 2021 Buna ziua, s-a modificat modelul cadru al contractului individual de munca conform Ordin MMPS 585/2021 . Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nou model cim gabi12345 gabi12345 cu 1 mai se modifica contractul individual de munca conform noului cod al muncii. ma poate ajuta cineva cu noul model? cum se stabilesc obiectivele de ... (vezi toată discuția)
Noul cim si criteriile de performanta acraesde acraesde Buna ziua! Ma poate ajuta cineva la stabilirea criteriilor de performanta si a obiectivelor? Societatea are ca ramura principala de activitate Lucrari de ... (vezi toată discuția)