avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare asociati la o asociatie club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare asociati la o asociatie club sportiv

Buna ziua,

Sunt presedinte la o asociatie club sportiv din 2019. Acum as vrea sa ma retrag impreuna cu membrii fondatori si am cateva neclaratitati legate de acest aspect pe care nu am reusit sa le clarific citind informatii pe forum. Va rog, daca ma puteti ajuta cu clarificari la urmatoarele neclaritati:
1, Se poate aproba intr-o singura adunarea generala, adeziunea noilor membri (care vor fi si in organele de conducere), iesirea din asociatie a celor vechi si numirea in functie de conducere a celor noi?
2. Pentru presedinte trebuiesc facute alegeri sau este suficient ca va fi numit in actual constitutiv actualizat?
3. Aga cine o semneaza, noi membri sau cei vechi sau toti?
4. Este necesar act aditional la statut sau este suficient ca acesta sa fie doar actulizat? De cine trebuie semnat acesta?
5. Trebuie tinut un tabel cu evidenta membrilor sau este suficient ca vor fi notati in statutul modificat?
6. Datele de idetificare a membrilor fondatori trebuie sa mai apara pe noul statut sau este suficient doar numele acestora?
7. Cine trebuie sa depuna actele de schimbare la judecatorie vechea conducerea sau cea noua?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
Crysttyann, utilizator

Alte discuții în legătură

Club sportiv danilov danilov Sunt presedinte a unui club sportiv privat.In urma adunarii generale a membrilor fondatori am hotarat(cu acordul sau)ca unul din membrii sa se retraga din ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Asociatie fara scop lucrativ oti oti Are cineva un model de statut de Asociatie sportiva ? Din O 26/2000 inteleg daca doar membrii asociati pot hotara in AGA si nu toti membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)