avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

club sportiv

Sunt presedinte a unui club sportiv privat.In urma adunarii generale a membrilor fondatori am hotarat(cu acordul sau)ca unul din membrii sa se retraga din cadrul clubului nostru,in loc venind un nou membru.Care sun pasii pe care trebuie sa ii parcurg pentru scoaterea acestuia din club si aducerea membrului nou?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:43, 8 Iunie 2011
Persoana anunta in scris conducerea clubului ca se retrage din toate functiile de conducere si din calitatea de membru incepand din data de...
Puteti atrage unul sau mai multi membrii. Acum cred ca trebuie sa vedeti ce scrie in statutul asociatiei(clubului) legat de includerea de noi membri. In principiu el(daca e persoana fizica) sau persoana care-l reprezinta oficial(la persoanele juridice) depune o cerere ca doreste sa se inscrie ca membru al asociatiei. E aprobata de organele de conducere. In cazul dumneavoastra faceti primirea noilor membrii inainte de renuntarea celui care vrea sa place.
Dupa data cand cel vechi a plecat se organizeaza aga extraordinara si se aleg noile organe de conducere in care va intra si una din persoanele nou venite. Apoi trebuie sa inregistrati la judecatorie noua conducere a clubului.
Va multumesc!
Cererea prin care persoana anunta in scris ca se retrage din toate functiile de conducere trebuie autentificata la un notar sau trebuie doar stampilata si semnata de conducerea clubului?La fel este si pentru cea de inscriere ca nou membru?
Ce documente mai trebuiesc depuse la judecatorie pentru schimbarea conducerii clubului?
Cererea de retragere e un act de voinata unilaterala si care de fapt solicita organului de conducere sa ia act de retragerea sa din toate functiile. Organul de conducere se intruneste, discuta si adopta masurile necesare continuarii activitatii clubului. Nu e necesar de mers la notar.
Pentru inscrierea unui nou membru urmati procedura din statut. Nu e nevoie de mers la notar.
Dupa ce faceti adunarea generala a asociatiei de alegeri(se mai pot discuta si alte puncte importante pe ordinea de zi), faceti proces verbal al sedintei si tabel cu toti membrii si cu semnaturile celor prezenti. Tot in acest proces verbal, pe la sfarsit sa introduceti o fraza cum ca adunarea generala imputerniceste pe presedinte(treceti toate datele lui din buletin, adresa, cnp) sa face toate formele legale de inregistrare in registrul asociatiilor si fundatiilor a noilor modificari aduse la statut si actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare asociatie(ong) Tutumaria Tutumaria Buna ziua, Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri. Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Asociatie non profit, fara scop patrimonial e_rainbow_love e_rainbow_love Se poate intocmi un proces verbal prin care membrii asociatiei sa nu fie renumerati pentru munca oferita? Daca presedintele nu mai doreste sa faca parte din ... (vezi toată discuția)