avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non profit, fara scop patrimonial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non profit, fara scop patrimonial

Se poate intocmi un proces verbal prin care membrii asociatiei sa nu fie renumerati pentru munca oferita? Daca presedintele nu mai doreste sa faca parte din asociatie el poate face o cerere de retragere? in consecinta trebuie modificat si statutul sau este suficienta inscrierea unei alte persoane ca presedinte?
Va multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
e_rainbow_love, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:34, 20 Mai 2011
Cititi statutul, retragerea presedintelui, evident ca se lasa cu o noua numire si deci o modificare de statut.
Regula e ca sa nu fie remunerati, iar exceptia de la regula e hotarata de adunarea generala.
Presedintele trebuie sa faca mai intai cerere de demisie din functia aleasa de presedinte dar poate ramane membru.
Despre calitatea de membru si renuntarea la ea, trebuie sa vedeti daca face parte dintre membrii fondatori sau nu si daca, in cazul in care doreste sa renunte si la calitatea de membru fondator, mai raman minim 3 persoane pentru ca altfel se desfiinteaza asociatia. Daca persoana nu mai doreste sa fie membru fondator, atunci cand veti inregistra la judecatorie, modificarile aduse la componenta organelor de conducere, faceti si o modificare de scoatere a acestui membru fondator.
Daca nu e membru fondator, e mai simplu. Completeaza o cerere si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membru asociatie - atragere nou membru crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am o asociatie in care suntem 3 membri - ma intereseaza ca unul din membri sa iasa deci sa se retraga si sa intre unul nou - pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat presedinte ong+sediu Sorina77 Sorina77 Buna ziua, Vroiam sa confirm cu dumneavoastra urmatoarea informatie: prelungirea mandatului de presedinte CA pentru inca 2 ani si in acelasi timp a ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)