avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Prelungire mandat presedinte ONG+sediu
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Prelungire mandat presedinte ONG+sediu

Buna ziua,

Vroiam sa confirm cu dumneavoastra urmatoarea informatie: prelungirea mandatului de presedinte CA pentru inca 2 ani si in acelasi timp a contractului de comodat pentru sediului ONG trebuie sa fie depuse la Judecatoria in raza careia ong-ul isi desfasoara activitatea? (chiar daca sunt prelungiri de contracte si nu se schimba nimic)?

Va multumesc pentru ajutor.

O zi buna

Cel mai recent răspuns: amatan63 , utilizator 14:39, 22 Martie 2012
Daca nu s-a schimbat nimic in componenta organelor de conducere si adresa a ramas aceeasi, nu mai depuneti la judecatorie acte pentru modificarea statutului.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
daca o persoana din ONG (membru fondator)doreste sa se retraga din asociatie ce trebuie sa facem?
In statut este prevazut dreptul de a se retrage oricand, la cerere, doar ca nu stiu daca trebuie ceva act depus si la judecatorie.
va multumesc!
E de ajuns sa faca o cerere in care sa specifice ca el (date de identificare si date buletin) incepand din data de..... renunta la calitatea de membru al asociatiei.....
Sau poate aveti in cadrul asociatiei un alt model de cererede renuntarea la calitatea de membru.
Acolo la judecatorie nu mai e nevoie sa mergeti pentru ca el ramane membru fondator la infiintarea asociatiei.
Daca cumva asociatia e formata doar din 3 persoane si prin plecarea acestuia, se coboara sub limita legala, atunci, inainte de a renunta respectivul, admiteti ca membru pe altcineva.
Multumesc pentru raspunsul dvs. prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea unui membru fondator al ong NFelicia NFelicia Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum se poate retrage un membru fondator al unui ONG din asociatie. Doreste sa nu mai aiba nici un fel de legatura cu ... (vezi toată discuția)
Demisie membru fondator ong Radu_Lucian Radu_Lucian Buna ziua, Sunt membru fondator al unui ONG, in cazul in care vreau sa ma rup de acest ONG ce ar trebui sa fac si as vrea sa mai stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)