Scutire impozite pensionar cu handicap grav:
Tatăl meu, pensionar de peste 15 ani, cu domiciliul în Craiova ca urmare a agravării stării de sănătate a fost internat în Timișoara, unde i-m și făcut domiciliu flotant la sora mea, într-un cămin specializat pentru persoanele cu Alzheimer și a obținut acolo, la Timișoara, un certificat de persoană cu handicap grav. Casa de Pensii Dolj motivează faptul că nu îl poate scuti de plata impozitului la pensie datorită faptului că baza de date a pensionarilor de la Dolj nu are treabă cu baza de date a persoanelor cu handicap din județul Timiș. Mie asta îmi sună ca și cum un act emis de o autoritate publica dintr-un județ nu este recunoscut ca fiind valabil de o altă autoritate publică din alt județ. Este acesta un motiv corect și nu voi putea face nimic pentru recunoașterea în Dolj a drepturilor care i se cuvin ca persoană cu handicap?
De asemenea, toate bunurile pe care le deține sunt în evidența primăriei Craiova. Oare nu voi putea să obțin scutirea de impozit datorită faptului că certificatul este emis de Serviciul de evaluare a persoanelor cu handicap din alt județ? Ar fi legal să fiu refuzat la scăderea de impozit?