avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scutire impozite pensionar cu handicap grav
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scutire impozite pensionar cu handicap grav

Scutire impozite pensionar cu handicap grav:
Tatăl meu, pensionar de peste 15 ani, cu domiciliul în Craiova ca urmare a agravării stării de sănătate a fost internat în Timișoara, unde i-m și făcut domiciliu flotant la sora mea, într-un cămin specializat pentru persoanele cu Alzheimer și a obținut acolo, la Timișoara, un certificat de persoană cu handicap grav. Casa de Pensii Dolj motivează faptul că nu îl poate scuti de plata impozitului la pensie datorită faptului că baza de date a pensionarilor de la Dolj nu are treabă cu baza de date a persoanelor cu handicap din județul Timiș. Mie asta îmi sună ca și cum un act emis de o autoritate publica dintr-un județ nu este recunoscut ca fiind valabil de o altă autoritate publică din alt județ. Este acesta un motiv corect și nu voi putea face nimic pentru recunoașterea în Dolj a drepturilor care i se cuvin ca persoană cu handicap?
De asemenea, toate bunurile pe care le deține sunt în evidența primăriei Craiova. Oare nu voi putea să obțin scutirea de impozit datorită faptului că certificatul este emis de Serviciul de evaluare a persoanelor cu handicap din alt județ? Ar fi legal să fiu refuzat la scăderea de impozit?
Cel mai recent răspuns: Alvisco , utilizator 08:21, 29 Iulie 2021
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit pe cladire (apartament) la persoanele cu grad de handicap accentuat vladut2 vladut2 Mama este diagnosticata cu (altzhaimer) grad de handicap accentuat in decembrie 2010. Mama are domiciliul stabil in Craiova, dar datorita faptului ca are ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit teren si cladire chivudana chivudana Tatal meu are certificat de handicap gradul 1 grav. Si pensionat cu pensie de munca. As dori sa stiu daca este scutit de impozit pe terenul si cladirea casei ... (vezi toată discuția)
Scutirea de la plata cass-ului şi a impozitului pe venitul din pensie a persoanei cu handicap grav ContSters366389 ContSters366389 Bună ziua, Soacra mea a fost încadrată în grad de handicap grav de pe data de 06.11.2013. Veniturile sale provin din pensia de limită de vârstă ... (vezi toată discuția)