avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce metode sunt de a deschide un proces de recalculare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce metode sunt de a deschide un proces de recalculare pensie ...

Ce metode sunt de a deschide un proces de recalculare pensie alimentară? Este neapărat necesar un avocat sau se poate depune cererea direct la tribunal?
Soțul mai are un copil dintr-o căsătorie anterioară, acum are salariul net 1600 și încă un bebe. Pensia pe care o plătește acum este de 460 de lei, dar de când a fost hotărâta suma, veniturile lui au scăzut. După calcule acum ar veni 267 de lei pentru un copil.
Încă o întrebare, dacă bebele este născut în aprilie și el introduce actiu ea de recalculare, noua pensie alimentară se va stabili începând din august sau din aprilie, de când s-a născut bebe?
Nu este obligatoriu sa aveti avocat dar ar fi bine sa va redacteze acțiunea în justitie în mod corespunzător.
La proces veți putea merge fără avocat deoarece vor fi expuse toate coordonate de avocat prin acțiunea în justiție.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Între timp fosta soție a soțului a inițiat procesul, în cererea de chemare în judecată menționează fetița noastră de 3 luni și are martori pe care noi nu-i cunoaștem, dar care susțin ca știu informații distincte/personale despre fetița noastră. Spuneți-mi, se poate face o plângere împotriva celor 2 martori pentru că vorbesc despre o minoră pe care nu o cunosc și nu au acordul părinților pentru a face acest lucru?
Nu asa.se fac aparari cu plangeri neintemeiate,nu suntem în filmele americane sau în legenda comunistă în care un cizmar presedinte,, a ajuns din acuzat acuzator".Cum sa faceți plângere cand nu stiti ce vor declara persoanele respective,dacă instanța le va audia etc.Procesele functioneaza dupa anumite reguli de procedura nu după cum credem sau își imaginează părțile.. Dacă de ex ati chinui fetița sau nu o ingrijiti corespunzător intr un eventual proces ar tb acordul dvs ca cineva să relateze aceste aspecte.?
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Tocmai că noi nici nu ne cunoaștem cu persoanele respective și nu vreau să o implic pe fetita mea încă de la 4 luni în chestii de genul.
Cred ca Nu prea ne intelegem, dacă vreți să țineți cont de un sfat bine,dacă nu continuati cu rezolvarea problemelor juridice uitandu-,va la seriale americane cu av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot depune declaratie falsă, iar judecătorul nu este interesat de acest fapt, fiindca paratul nu are calitate de martor Claudia Milazzo Claudia Milazzo Buna ziua! La procesul pentru recalcularea pensiei alimentare, fostul meu soț a declarat că plătește mai mult decât a fost obligat de instanță. La ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului si plata pensiei alimentare FlorinLuchian FlorinLuchian Azi am fost instiintat ca voi avea proces in luna februarie, intentat de fosta partenera de viata, prin care aceasta cere custodia fetitei noastre si plata ... (vezi toată discuția)
Raspuns ancheta sociala Desperados Desperados Buna ziua.Luni am prima infatisare la prioces deschis de fostul precum ca doreste ca fetita de 8 ani sa o creasca el,m am mutat din localitatea unde am stat in ... (vezi toată discuția)