avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme retrocedare terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme retrocedare terenuri

Am si eu trei intrebari:

1. Ce demersuri trebuie indeplinite pentru a solicita retrocedarea unei proprietati dupa expirarea termenului prevazut de lege?
2. Un alt mostenitor a solicitat in termen legal retrocedarea intregii suprafete. Ce demersuri trebuie indeplinite pentru a intra in posesia partii cuvenite din mostenire?
3. Bunicii mei figureaza in documentele din arhiva, ca au intrat in posesia terenului in urma unui act de cesiune. Sunt indreptatita sa solicit retrocedarea acestui teren?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:20, 3 Februarie 2007
Depinde de legea in baza careia ti s-a retrocedat.
In fiecare lege se prevad astfel de termene.
Daca nu, se merge dupa termenele din contencios administrativ - 15 sau 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare drept de retrocedare costi.voicu costi.voicu Salutare, Am aflat de la un prieten ca s-ar putea cumpara dreptul de retrocedare de la o persoana care nu a revendicat la timp un teren intravilan. In ... (vezi toată discuția)
Retrocedare doar catre un mostenitor soa_ma soa_ma Buna ziua! Am aflat saptamana trecuta ca bunicul meu a avut un loc de casa intr-o anumita comuna. Suntem 5 mostenitori legali ai bunicului. Am fost sa depun ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie terenuri- eliberare titlu proprietate katya-catalina katya-catalina Buna ziua! Bunicul meu, desi are pamant in comuna unde a locuit, primaria nu a eliberat pentru acest pamant titlul de proprietate( in perioada comunista ... (vezi toată discuția)