avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ACORDARE PENSIE MINIMA GARANTATA.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ACORDARE PENSIE MINIMA GARANTATA.

buna ziua. As dori sa stiu si eu daca o persoana care detine certificat de incadrare in grad de handicap grav cu insotitor poate beneficia de pensia minima garantata. De la casa de pensii au spus k trebuie sa aiba lucrat cel putin 3 zile. Exista prevedere legala in acest sens? Cum sa lucreze acea persoana?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
emilyB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 29 Iulie 2021
Beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.
- OUG 6/2009 -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minima sociala Gurzun Vasilica Gurzun Vasilica Mama mea e nascuta in 1954 pe 1 August are 65 de ani si nu beneficiaza de nici un ajutor sau pensie.. Are numai 7 ani lucrati la C.A.P si doi ani platiti...in ... (vezi toată discuția)
Pensia minimă garantată Stefanmariana623@gmail.com Stefanmariana623@gmail.com bună ziua!aș vrea să știu dacă,se poate să cer pensie minimă la vârsta de 59 de ani și ce acte am nevoie!am lucrat 9 ani cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pot primi pensie socială? Ioana jurcut Ioana jurcut Am pensie de boala 640 Ron și pensie handicap gradul 2 , 350 Ron. Pot primi pensie socială? (vezi toată discuția)