avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot primi pensie socială?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot primi pensie socială?

Am pensie de boala 640 Ron și pensie handicap gradul 2 , 350 Ron. Pot primi pensie socială?

Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 07:23, 8 Octombrie 2018
Nu. Deja aveți pensie de invaliditate si indemnizația de handicap.

Ioana jurcut a scris:

Am pensie de boala 640 Ron și pensie handicap gradul 2 , 350 Ron. Pot primi pensie socială?

Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
AU Lucifer, utilizator
Beneficiaza de pensie sociala minima garantata pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul in Romania, indiferent de data inscrierii la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate.
Pensia sociala minima garantata se determina ca diferenta intre nivelul tuturor drepturilor de pensie primite sau cuvenite intr-o luna si nivelul pensiei sociale. În conformitate cu OUG 82 din 08.11.2017 nivelul indemnizației sociale care va completa pensia până la nivelul minim garantat social a crescut de la data de 01.07.2018 la 640 lei, fapt conținut la articolul nr 1 din ordonanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap / pensie sociala minima garantata cami harnica cami harnica am lucrat cu carte de munca 7 ani,recent mi am facut certificat de hanticap accenuat boala de care sufar de la 2 ani,nu am stiut ca ma incadrez intr un grad de ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie minima garantata. emilyB emilyB buna ziua. As dori sa stiu si eu daca o persoana care detine certificat de incadrare in grad de handicap grav cu insotitor poate beneficia de pensia minima ... (vezi toată discuția)