avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... incadrare in grad de handicap / pensie sociala minima ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

incadrare in grad de handicap / pensie sociala minima garantata

am lucrat cu carte de munca 7 ani,recent mi am facut certificat de hanticap accenuat boala de care sufar de la 2 ani,nu am stiut ca ma incadrez intr un grad de hanticap pana acum recent.Vreau sa stiu ca inafara pensiei de hanticap pot beneficia si de pensie sociala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:30, 24 Mai 2010
Nu puteti beneficia de pensie sociala. Numai persoanele care sunt pensionate pot beneficia de aceasta. Incadrarea in grad de handicap nu are legatura cu acordarea unei categorii de pensie.

Art. 2 - OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate
(1) Beneficiaza de pensia sociala minima garantata pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul în Romania, indiferent de data inscrierii la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plata, se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare pensie minima garantata. emilyB emilyB buna ziua. As dori sa stiu si eu daca o persoana care detine certificat de incadrare in grad de handicap grav cu insotitor poate beneficia de pensia minima ... (vezi toată discuția)
Pot primi pensie socială? Ioana jurcut Ioana jurcut Am pensie de boala 640 Ron și pensie handicap gradul 2 , 350 Ron. Pot primi pensie socială? (vezi toată discuția)
Pensie minima sociala Gurzun Vasilica Gurzun Vasilica Mama mea e nascuta in 1954 pe 1 August are 65 de ani si nu beneficiaza de nici un ajutor sau pensie.. Are numai 7 ani lucrati la C.A.P si doi ani platiti...in ... (vezi toată discuția)