avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept Bunuri Uitate.. Salutare. În urma unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept Bunuri Uitate.. Salutare. În urma unei sesizări către ...

Drept Bunuri Uitate..
Salutare. În urma unei sesizări către politia locala din partea unui locatar de la un bloc vecin, s-a prezentat Politia Locala Galati. Agentul respectiv din Politia Locala a sugerat sa părăsim zona, eventual sa intram în casă... Plecând în casă am uitat o Boxa portabila lângă banca... Agentul respectiv în intervalul următor a luat boxa și a plecat. Am sunat la politie locală sa aducă boxa înapoi. S-a prezentat agentul respectiv, zicând că pentru acea boxa exista un "proces verbal de abandon"..ca mai apoi sa zică că defapt exista un proces verbal pentru "bunuri găsite" agentul cere un bon fiscal pentru a-mi înapoia boxa chiar la fata locului.. Bon fiscal pe care eu nu-l mai am.. Am achiziționat Boxa Portabila prin februarie 2021... Din Carrefour. Cum. Pot să-mi recăpăt boxa înapot fără bon fiscal? Sunt obligat să prezint bonul fiscal după atâta timp? Cat timp am obligația de a a păstra bonul fiscal?
Ce ar trebui sa fac să-mi primesc bunul personal ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:50, 31 Iulie 2021
Trebuie sa va fie restituit. Mergeti impreuna cu un martor (care stie cum arata acel bun si poate da o declaratie) la politie si cereti-va boxa inapoi. Temeiul legal este art. 945 din codul civil :
Restituirea bunului găsit către proprietar
(1) Bunul sau prețul obținut din valorificarea lui se va remite proprietarului, dacă acesta îl pretinde, sub sancțiunea decăderii, în termenul prevăzut la art. 942 alin. (2) teza a II-a, însă nu mai înainte de a se achita cheltuielile legate de păstrarea bunului.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
latka, utilizator
Am încercat să merg să recuperez boxa. Totuși politia nu vrea sa audă despre martor vor neapărat factura sau bon fiscal.
Și nici nu am dovada ca am fost acolo un număr de înregistrare, nimic.

Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
Manuela Rășină, administrator
Dați o declarație pe propria răspundere notariala, în care explicați cum ați intrat în posesia bunului respectiv (dați o descriere amănunțită a obiectului) și că nu ați păstrat factura sau bonul fiscal și cu acea declarație autentificata va prezentați la poliție. Dacă nici asa nu vrea, amenințați - l ca veți face plângere penală împotriva sa.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept bunuri uitate.. salutare. În urma unei sesizări către ... ionutinfo ionutinfo Drept Bunuri Uitate.. Salutare. În urma unei sesizări către politia locala din partea unui locatar de la un bloc vecin, s-a prezentat Politia Locala ... (vezi toată discuția)
Solicit ajutor louisa louisa Sunt consilier juridic la o SC si ma confrunt cu o problema.Avem pe rol o cerere de pretentii fata de un debitor pentru o marfa livrata in anul 2008 - ... (vezi toată discuția)
Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)