avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, suntem in urmatoarea situatie: nucul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, suntem in urmatoarea situatie: nucul vecinului a crescut ...

Buna ziua,
suntem in urmatoarea situatie: nucul vecinului a crescut foarte mare, crengile sale ajungand pe acoperisul nostru. la o furtuna sau vant mai mare zgarie acoperisul rascand sa il afecteze. toamna frunzele uscate infunda cosul de fum. intrebarea este daca pot toaleta crengile nucului pana la gard? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 07:18, 1 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți.

Art. 613 cod civil
Distanţa minimă pentru arbori

(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nucul vecinului! dorys1962 dorys1962 Daca crengile nucilor vecinului imi strica acoperisul garajului si imi umple gradina de frunza din cauza ca ramurile lui se intind pe toata gradina mea motiv ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ ... Tunaru Guța Vasile Tunaru Guța Vasile Bună ziua, Pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ 25 cm de gardul dintre proprietăți respectiv la 5 m de intrarea dinspre strada , se ... (vezi toată discuția)
Pot toaleta/scurta/taia, legal, crengile coniferului vecinului, care se extind peste terenul meu? cris2d2 cris2d2 Va salut. Crengile bradului vecinului, cu trunchiul aflat la aprox. 1,5m de gardul dintre proprietati, au crescut intr-atat incat se lovesc destul de tare ... (vezi toată discuția)