Bună ziua,
Pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ 25 cm de gardul dintre proprietăți respectiv la 5 m de intrarea dinspre strada , se află un nuc ale cărui ramuri în proporție de 70% se întind peste proprietatea mea.
Dintre acestea , câteva ramuri sunt aplecate peste proprietatea mea până la 2 m față de sol și din acest motiv nu pot intra cu utilaje mai mari pentru descărcare si depozitare diverse materiale,... fără a mai lua în calcul adunarea frunzelor si crengilor uscate care cad toamna.
Incercarea de a concilia cu vecinul astfel ca , acesta să-și toaleteze doar ramurile care mă afectează a eșuat de fiecare dată.
INTREBARE:
Pot să toaletez (să tai) ramurile despre care am făcut referire și care mă afectează , fără să apelez la instanță?
Dacă "DA" ,... vă rog să-mi precizați care articol din lege îmi permite acest lucru!
Art. 613, din Noul Cod civil, intitulat “Distanţa minimă pentru arbori”, stabilește, negru pe alb: (1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii. (2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate. (3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.
Taiere nuc
skyboy2011
Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)