avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Pe proprietatea vecinului si la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ ...

Bună ziua,
Pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ 25 cm de gardul dintre proprietăți respectiv la 5 m de intrarea dinspre strada , se află un nuc ale cărui ramuri în proporție de 70% se întind peste proprietatea mea.
Dintre acestea , câteva ramuri sunt aplecate peste proprietatea mea până la 2 m față de sol și din acest motiv nu pot intra cu utilaje mai mari pentru descărcare si depozitare diverse materiale,... fără a mai lua în calcul adunarea frunzelor si crengilor uscate care cad toamna.
Incercarea de a concilia cu vecinul astfel ca , acesta să-și toaleteze doar ramurile care mă afectează a eșuat de fiecare dată.

INTREBARE:
Pot să toaletez (să tai) ramurile despre care am făcut referire și care mă afectează , fără să apelez la instanță?
Dacă "DA" ,... vă rog să-mi precizați care articol din lege îmi permite acest lucru!
Cel mai recent răspuns: adi1906 , utilizator 10:08, 25 Aprilie 2021
Art. 613, din Noul Cod civil, intitulat “Distanţa minimă pentru arbori”, stabilește, negru pe alb: (1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii. (2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate. (3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Limita proprietate- arbori care trec cu coroana la vecin dodoambra dodoambra Buna ziua Am si eu o intrebare. Am 2 nuci mari, plantati la o distanta de peste 4 m de gardul vecinului si acesta ma someaza ca ma da in judecata conform ... (vezi toată discuția)
Arbore crescut langa hotarul vecinului atentu atentu Buna ziua, As dori o parere legata de o problema pe care o am cu un vecin. Concret, in curtea acestuia exista un arbore < nefructifer> care si-a ... (vezi toată discuția)