avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In luna iunie 2021 am afllat de la vecini ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In luna iunie 2021 am afllat de la vecini ca chiriasii ...

Buna ziua. In luna iunie 2021 am afllat de la vecini ca chiriasii care stateau in apartamentul fratelui mei s-au mutat...fara sa anunte pe cineva. Contractul lor a expirat anul trecut,insa din cauza pandemiei,obligativitatii carantinei,etc. fratele meu nu a putut veni acasa din strainatate ca s-o prelungeasca, insa a depus declaratia de venit la ANAF.
IN 2016 chiriasii sus mentionati au provocat un incendiu in camera mica de la o improvizatie, iar toata camera a ars. Chiriasii au revopsit camera, insa de la caldura/flacari s-a crapat si geamul termopan, care nu a fost inlocuit,ba mai mult, s-a deteriorat si mai tare. O firma specializata a spus dupa ce au vazut geamul ca este bun de aruncat cu toc cu tot,trebuie schimbat in totalitate. Chiriasii au luat cu ei si chiuveta de la bucatarie, si capacul de la wc. Plus ca au lasat si datorii la intretinere...

Intrebarea mea ar fi: poate fratele meu sa-i reclame la politie pentru distrugere macar?... Ca pentru datorii la intretinere nu prea sunt sanse de recuperare... Noul geam a fost comandat deja,va fi inlocuit, dar care este procedura: trebuie chemata politia pentru constatare, sau trebuie inaintat un proces la instanta?
Cel mai recent răspuns: pandatao , utilizator 23:34, 2 August 2021
De ce nu ati chemat politia in 2016?
Dupa 5 ani vreti sa chemati politia sa constate distrugerea???

Ultima modificare: Duminică, 1 August 2021
gi-jane2, moderator
Da, fiindca au promis ca rezolva si cu geamul , insa au plecat pe furis, dupa care am constatat ca geamul nu a fost schimbat. Au si spus fratelui meu ca au schimbat si geamul,dar nu a dost asa... Fratele meu vrea sa cheme politia, insa eu cred ca degeaba suna la 112 ca asta nu este o urgenta. As vrea sa stiu daca exista vreo cale legala prin care pot fi pedepsiti fostii chiriasi...? Macar o amenda sa ia pentru distrugere, cum a zis fratele meu...
Multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai puteti face plangere acum, ci sa il dati in judecata ca sa va plateasca daunele.
Cum trebuie procedat? Trebuie factura de la reparatii, martori..?... Sunt sanse de castig in instanta?

gi-jane2 a scris:

Nu mai puteti face plangere acum, ci sa il dati in judecata ca sa va plateasca daunele.

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
E greu să va lamuriti pe un forum dacă sunt sau nu sanse.Sansele se apreciaza de un avocat.In urma unei discuții în care prezentati acte,explicați situatia etc.Nici macarr un instalator,zugrav sau un mecanic auto,nu mai spun de un doctor nu pot să aprecieze decât dacă vin la față locului,constată situatia,consulta pacientul Dacă va spun eu ca aveti sanse va ajuta cu ceva,dacă nu cunosc toate elementele.Oricum poliția nu are nici o legătură cu povestea dvs singura variantă e un proces civil atat pentru restanțe cat
si pt eventualele pagube.
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenda aplicata de asociatia de proprietari mihaipopescu23 mihaipopescu23 Buna ziua, Avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari verifica modul in care sunt respectate regulile de convietuire in spatiile pe care le ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele G_Shobo G_Shobo Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de rufe al vecinului de sus mi-a spart geamul - cum procedez? came_vasile came_vasile Buna seara, Va contactez in legatura cu un incident domestic care a survenit din cauza unui uscator de rufe montat pe fatada blocului. Concret, vecinul ... (vezi toată discuția)