avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apartament inchiriat spart ! Va rog am o intrebare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apartament inchiriat spart ! Va rog am o intrebare paguba din ...

Apartament inchiriat spart ! Va rog am o intrebare paguba din urma spargerii este doar a mea sau si a chiriasului ? Ce e de facut daca nu s au gasit faptasi ? Cumpar eu tot ce s a furat sau trebuie sa vina cu un aport si chiriasul ?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 12:26, 4 August 2021
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are treaba chiriasul cu faptul ca s-a spart si s-a furat. Fiecare are paguba sa, ca poate s-a furat si din bunurile lui.
si de unde stii ca nu si-a furat chiriasul insusi? oricum tot ce era inauntru nu era dat spre utilizare deci si grija chiriasului?!
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util

gi-jane2 a scris:

Nu are treaba chiriasul cu faptul ca s-a spart si s-a furat. Fiecare are paguba sa, ca poate s-a furat si din bunurile lui.

De ce nu are treaba chiriasul? Proprietarul i-a transferat dreptul de proprietate pe perioada închirierii. Chiriasul este răspunzător de imobil si bunurile din el pe perioada închirierii. La finalul contractului chiriașul trebuie sa predea imobilul si bunurile din el.
Din punctul meu de vedere chiriasul este singurul răspunzător.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2021
DanRo, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. În primul rand trebuie să fie un contract în forma scrisă cu o anexa de inventariere la predarea apartamentului spre închiriere. Proprietarul afirma tot timpul că era mobilat, utilat și renovat, chiriașul ca era gol și degradat. Dacă este închiriat fără acte este neglijență și vina proprietarul pentru ca în prima fază de cercetare chiriașul nu exista. Proprietarul rămâne cu paguba. Dacă există un contract și un proces verbal de predare locuinta spre închiriere deja vorbim despre transferul de responsabilitate, deci chiriașul despăgubește proprietarul și urmează în urma cercetărilor și recuperarea prejudiciului în urma acțiunii politiei dacă a fost chemată și a notat la fata locului prejudiciul și a prins hotul. De obicei proprietarul rămâne cu pagubă și chiriașul se muta din zonă.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2021
Oprisanescu Stefan, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul i-a transferat dreptul de proprietate pe perioada închirierii.

Proprietarul i-a transferat dreptul de folosință, nu de proprietate, că nu i le-a vândut. I le-a închiriat odată cu apartamentul.

si de unde stii ca nu si-a furat chiriasul insusi? oricum tot ce era inauntru nu era dat spre utilizare deci si grija chiriasului?!

madalina0106 spune că nu s-au găsit făptașii, deci poliția a cercetat și a constatat că a fost spartă locuința. Cu siguranță chiriașul a putut dovedi unde era atunci când s-a întâmplat, iar polițiștii și-au dat seama că intrarea a fost forțată etc.

oricum tot ce era inauntru nu era dat spre utilizare deci si grija chiriasului?!

În grija, asta însemnând grija în folosință, nu în paza chiriașului.

Din punctul meu de vedere chiriasul este singurul răspunzător.

Pentru că nu a stat non-stop în casă, sau de ce?

Alte discuții în legătură

Cine suporta costul reparatiei electrocasnicelor din locuinta inchiriata kikybaly kikybaly Bună seara Aș vrea să vă cer sfatul pe următoarea speță: În urmă cu 4 ani, am închiriat un spațiu locativ, mobilat și utilat. În această ... (vezi toată discuția)
Amenda de la directia de sanatate publica pentru apartament inchiriat mihaelamariaana mihaelamariaana Am un apartament inchiriat cu contract declarat la Directia de taxe si impozite locala. Chiriasul s-a dovedit a fi un om murdar, a facut o mare mizerie, bagaje ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica - inchiriere apartament... Bardac Nelu Bardac Nelu Sunt proprietarul unui apartament si doresc sa-l inchiriez pe o perioada cat se poate de lunga.... Ce obligatie am eu in calitatea mea de proprietar, si care ... (vezi toată discuția)