avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa cumpăr o casa, proprietarul nu are cartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa cumpăr o casa, proprietarul nu are cartea funciară ...

Doresc sa cumpăr o casa proprietarul nu are cartea funciară este pe rol.din cauza pandemie inca nu e gata asa spune dânsul. Va intreb pot cumpara casa ?dansul spunea că se poate cu antrecontract. Imi spuneți la ce ar trebui sa am grija sau ce ar trebui să fac?sunt in necunoștință de cauză și zilele următoare doresc sa vin in tara pt a cumpăra imobilul.de aceia doresc sa imi răspundeți dl avocat multumesc frumos astept raspuns si sfaturi
Cel mai recent răspuns: nikodavid , utilizator 16:32, 5 August 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca faceti antecontract (daca accepta notarul ALES DE DVS,) platiti o suma mica cu titlu de avans. Ulterior, la incheierea contractului de vanzare-cumparare, cand va fi gata intabularea (cartea funciara), platiti diferenta. Nu dati suma mare drept avans pentru a nu pierde prea mult, in caz ca se intampla ceva. Alegeti dvs notarul, nu mergeti la un notar ales de vanzator.
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar se poate da toata suma si sa fiu trecut proprietar până iese cartea funciară?sa iasa direct pe numele meu?Sau nu se poate ? Multumesc
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cumpărați fără ca proprietarul sa aibă Carte Funciara. Dacă nu are, înseamnă că nu are acte de proprietate.
Chestia cu pandemia este cea mai mare vrăjeală. Birourile de Cadastru își desfășoară activitatea în condiții normale. La fel și topometristii.
Altfel, dați bani pe....cioara de pe gard.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate. Dupa cumparare va trece pe numele dvs.
Daca dati toti banii acum, cand actele nu sunt complete si se intampla ceva, riscati sa ramaneti fara bani/sa ii recuperati greu.
Ok mulțumesc frumos pentru răspunsuri mi-au fost de mare ajutor. Cu siguranță nu voi face asa ceva pana nu va avea totul în regulă

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare? 1uly 1uly As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Intabulare antecontract cornelia05 cornelia05 Buna seara! Am făcut un antecontract de vanzare cumpărare la o agenție imobiliară prin care am dat un avans. S-au depus toate actele la banca unde fac ... (vezi toată discuția)
Pacaliti de agentia imobiliara mihaela_andrei25 mihaela_andrei25 Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament la o agentie imobiliara in urma caruia am dat un avans de 1000euro, urmand ca in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)