avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am o angajata care este in concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am o angajata care este in concediu crestere copil ...

Buna ziua. Am o angajata care este in concediu crestere copil conform art. 51 alin 1 lit a pana la 3 ani. Certificatul de handicap al copilului are o valabilitate de 2 ani. Cu ce art. prelungesc suspendarea CIM inca 1 an? Mentionez ca copilul implineste 3 ani . Pot sa suspend cu art. 51 alin 1 lit b? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 4 August 2021
Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
...

OUG 111/2010
art.31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil bolnav mamy_gabi mamy_gabi Buna seara. Sunt mama unei fetite cu handicap mediu in varsta de 2,6 ani si as vrea sa stiu daca mai pot sa-mi prelungesc concediu crestere copil dupa varsta ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap accentuat HRBP HRBP Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca bodeanumarius bodeanumarius Concediul de crestere a copilului cu handicap intre 3 si 7 ani se considera vechime in munca ? Multumesc (vezi toată discuția)