avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere revizuire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere revizuire

Buna ziua, am inregistrat la ICCJ o cerere de revizuire, pentru o sentinta data de CABuc, contencios admfiscal. In ce consta sedinta de revizuire?In cerere am scris si argumentat ceea ce trebuie. Daca intre timp am gasit si alte argumente favorabile mie, le pot trimite in scris pana la prima sedinta de judecata a cererii de revizuire? sau, pot chiar in cadrul primei sedinte sa le prezint?
Cel mai recent răspuns: mjion , utilizator 17:08, 10 Ianuarie 2010
Cererea va fi respinsa pe motiv de necompetenta ... cererea de revizuire se depune la instanta care a pronunţat hotărârea a cărei revizuire se cere (art.323 alin.1 C.proc.civ.)
am uitat sa precizez ca am inaintat cererea de revizuire, insotita de fotocopii a alte 4 hotarari de instante, potrivnice, de acelasi grad si in aceiasi speta, date de catre CApel,tribunal. Am fost indrumat sa depun cererea la ICCJ.am gresit?daca, nu, va rog sa-mi raspundeti la prima postare pe forum, va multumesc, cu stima, stefan
Daca revizuirea este bazata pe existenţa unor hotărâri contradictorii, atunci instanta competenta este I.C.C.J.
Instanţa sesizată cu o cerere de revizuire va verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege pentru admisibilitatea revizuirii, apoi va proceda la administrarea probelor necesare.
Referitor la probele folosite în această cale de atac, trebuie să avem în vedere motivele de revizuire, însă, în principiu, fiind vorba de o situaţie de fapt, sunt admise orice mijloace de probă permise de lege.
În cazul invocării acestui motiv„dacă există hotărâri definitive potrivnice date de instanţe de acelaşi grad sau de grade deosebite, în una sau aceeaşi pricină, între aceleaşi persoane, având aceeaşi calitate”, instanţa de revizuire va pronunţa o hotărâre prin care va anula a doua hotărâre, ca fiind dată cu încălcarea puterii lucrului judecat. Instanţa va verifica doar dacă sunt îndeplinite cerinţele existenţei puterii lucrului judecat, fără a avea dreptul să verifice care dintre cele două hotărâri potrivnice este legală şi temeinică .
În situaţia în care nu este întrunită tripla identitate de părţi, obiect şi cauză, chiar dacă este vorba de hotărâri contradictorii date în procese diferite, revizuirea se va respinge .
va multumesc pentru raspuns, cu stima, stefan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâri potrivnice date de instanþe deosebite, cãi de atac flory1 flory1 Buna seara, litigiu de munca. prima instanta da o hot. a doua, curtea ca instanta de recurs da o hotarare potrivnica. c.p.c spune: conform 322 pct 7, ... (vezi toată discuția)
Revizuire bcory bcory Buna ziua, As dori sa stiu cum ar arata o cerere depusa la instanta prin care solicit [b]transferul de competenta[/b] in rezolvarea spetei catre instanta ... (vezi toată discuția)
Recursul admis , modifica decizia recurata în sensul respingerii apelului si a pastrat sentinta apelata, evoca fondul_? dadural dadural S-a formulat cerere de revizuire împotriva unei decizii civile dată de Curtea de Apel prin care ne-a fost admis recursul, soluţia fiind modificarea deciziei ... (vezi toată discuția)