avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raport evaluare cladiri in SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raport evaluare cladiri in SA

daca la societatile pe actiuni este necesara aprobarea unui Raport de evaluare pentru cladiri si terenuri anterior inregistrarii acestuia in contabilitate si cine are competenta de a o face?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:02, 8 Ianuarie 2010
Daca este vorba de aporturi la capital, este absolut obligatoriu raport de evaluare efectuat de experti evaluatori imobiliari autorizati(exista, dati o cautare pe net). Expertii sunt numiti de judecatorul delegat-art. 38 din legea 31/1990.
In alte situatii decat aportul la capital se inregistreaza in contabilitate pe baza actului de vanzare-cumparare care va fi act autentic avand in vedere ca sunt imobile.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Aga aprobare majorare capital social prin aport in natura Isabela68 Isabela68 Buna ziua, Imi poate spune cineva care sunt posibilele solutii pe care le poate da judecatorul delegat cu privire la Hotararea AGEA pe care o depui la ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa-mi spunti daca se poate majora capitalul social al unei societati comerciale din ct.4551(creditari de firma). Multumesc! (vezi toată discuția)