avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social

Buna ziua!
Am rugamintea sa-mi spunti daca se poate majora capitalul social al unei societati comerciale din ct.4551(creditari de firma).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danidaniela3 , utilizator 11:01, 2 Iulie 2010
Daca majorarea capitalului social se face prin aporturi in natura, adunarea generala care a hotarat aceasta va propune judecatorului-delegat numirea unuia sau mai multor experti pentru evaluarea acestor aporturi, in conditiile art. 38 si 39 din Lg 31/1990.
nu este vorba de aport in natura(bunuri) ci de creditare de firma sub forma de lichiditati
Da este posibil. Potrivit art 221 legea soc. comerciale, SRL-ul isi poate majora capitalul social in modalitatile si sursele prevazute la articolul 210, iar la articolul 210 se vorbeste despre "liberarea actiunilor noi" prin compensarea creantelor certe exigibile si lichide asupra societatii cu actiuni ale acesteia.
Liberarea este o exprimare a considerarii capitalului social drept varsat.

Desi SRL-ul are parti sociale si nu actiuni, transmiterea textului de lege catre aceaste modalitati prezente la SA-uri este suficienta pentru a se aplica.

Va trebuie o balanta analitica(notele contabile), o decizie AGA de majorare a capitalului, cerere mentiuni la Reg Com si statut modificat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
ContSters75906, utilizator
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social prin compensare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, poate cineva sa ne comunice daca a avut vreo situatie in care a majorat capitalul social al unei societati ca urmare a unei compensari a datoriei pe ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu creante carabela_anca carabela_anca In Romania este posibila majorarea capitalului social cu creante? Ma refer la transformarea unor creante in parti sociale. Cel care transforma este asociatul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)