avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere judecatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere judecatorie

Am un proces pe rol si trebuie sa depun o cerere catre judecatorie prin care judecatoria sa ceara unei institutii sa ne pun la dispozitie rapoartele mele de activitate. Rapoartele gasindu-se doar la aceasta institutie fiind acolo trimise de asociatia pt care am lucrat, iar obtinerea acestora este esentiala in rezultatul procesului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 8 Ianuarie 2010
in procesul civil reclamantul trebuie sa faca probele.Daca institutia nu v-a inmanat documentele pe care dvs le considerati utile, faceti o cerere acesteia si daca nu v-a raspuns sau au refuzat inmanarea documentelor, abia atunci aratati dovada ca ati incercat dvs sa le obtineti si solicitati ajutorul instantei pentru obtinerea acestora, evident printr-o cerere orala sau scrisla la termenul de judecata pe care il aveti
Daca este vorba despre un litigiu de munca sarcina probei ii revine angajatorului, potrivit art.287 C.mun.

Daca inscrisul se gaseste in pastrarea unei autoritati sau a altei persoane, instanta va dispune aducerea lui in termenul fixat in acest scop. Cel care detine inscrisul este indreptatit sa refuze aducerea acestuia in cazurile prevazute de art. 173 C.proc.civ.
Infatisarea si aducerea inscrisului se fac pe cheltuiala partii care a cerut dovada; suma de plata va fi stabilita prin incheiere irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea administrarii probei cu inscrisuri, respinsa de instanta mototo mototo Buna seara ; va rog sa ma ajutati cu un sfat . Am solicitat instantei - cauza civila , anulare act administrativ- sa oblige institutia la prezentarea unor ... (vezi toată discuția)
Primarul refuza sa dea relatii la cererea instantei, raspunzând ca nu exista documentul la primarie ionfliundra ionfliundra Am solicitat procesele verbale de punere in posesie pentru doua suprafete de teren care se suprapun si primarul a raspuns ca nu exista la primarie!Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri cri30 cri30 vreau sa va rog sa ma ajutati: in lua noiembrie 2006 a facut o plangere penala prin care am sesizat politia cu privire la un posibil fals in acte; este vb de ... (vezi toată discuția)