Buna seara ; va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Am solicitat instantei - cauza civila , anulare act administrativ- sa oblige institutia la prezentarea unor documente , dar instanta nu a acceptat acest lucru .
Ce mai pot face pentru a obtine prezentarea acelor acte , ce mai pot invoca intrucat acele acte sunt in favoarea mea ?
Va multumesc
o regula de aur a instantelor din Romania este statuata in adagiul: actor probat actionem reclamantul trebuie sa isi probeze actiunea...daca ziceti ca actele care dovedesc temeinicia actiunii dvs sunt la partea adversa, trebuie sa justificati solicitarea dvs prin raspunsul negativ primit de la adversar in privinta eliberarii acelor acte
Invocati aceste texte de lege:
Art. 172 C.proc.civ.
(1)Când partea învederează că partea potrivnică deţine un înscris privitor la pricină, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.
(2)Cererea de înfăţişare nu poate fi respinsă dacă înscrisul este comun părţilor sau dacă însăşi partea potrivnică s-a referit în judecată la înscris ori dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.
====
Art. 175 C.proc.civ.
(1)Dacă înscrisul se găseşte în păstrarea unei autorităţi sau a altei persoane, instanţa va dispune aducerea lui, în termenul fixat în acest scop. Cel care deţine înscrisul este îndreptăţit să refuze aducerea acestuia în cazurile prevăzute de art. 173.
(2)Înfăţişarea şi aducerea înscrisului se fac pe cheltuiala părţii care a cerut dovada; suma de plată va fi stabilită prin încheiere irevocabilă.
Parerea mea este ca, daca instanta s-a pronuntat in privinta cererii dvs. respingand-o, nu mai puteti sa faceti nimic. Sigur, nimic nu va opreste sa incercati iar eu va doresc succes!