Când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul.
Art. 172 C.proc.civ.
(1)Când partea învederează că partea potrivnică deţine un înscris privitor la pricină, instanţa poate ordona înfăţişarea lui.
(2)Cererea de înfăţişare nu poate fi respinsă dacă înscrisul este comun părţilor sau dacă însăşi partea potrivnică s-a referit în judecată la înscris ori dacă, după lege, ea este obligată să înfăţişeze înscrisul.
Eu imi probez cererile si sustinerile in fata instantei. Faptul ca sarcina probei revine angajatorului nu conteaza?
Sarcina probei, intr-adevar, revine angajtorului , dar salariatul poate propune si el probe in apararea sa.si pentru a combate sustinerile angajatorului.
Banuiesc ca daca ma bazez pe probele angajatorului (care interpreteaza gresit proba incercand sa insele vigilenta instantei), nu mai trebuie s-o depun si eu, sau, daca proba se afla in posesia angajatorului, pot solicita ca acesta s-o aduca ca sa n-o mai comunic eu in doua exemplare...?
Nu e un abuz din partea mea, pur si simplu sunt asediat financiar din toate partile (stat - taxe legale si ilegale, angajator - sanctiuni ilegale, gazda - chirie, intretinere, curent, internet, s.a.m.d., si nu mai am bani, timp si energie...
De exemplu am solicitat sa fiu remunerat la nivelul omologilor mei din firma. Angajatorul, normal ca se fereste sa aduca probe, adica evidenta salariilor. Aceasta nu inseamna ca eu castig proba? Am solicitat oricum instantei sa ceara aducerea oricarei evidente de salariu a omologilor de la angajator, ITM sau AJOFM, fiindca chiar si din contributia la somaj se poate deduce salariul net si brut, fiind un procent fix de 5% din cate stiu
Proba in cazul dvs este statul de plata .. care pana la 31.12.2010 se depuneau la ITM , dupa nu mai exista nicio evidenta scriptica la ITM cu privire la statele de plata ..
Dvs puteti solicita instantei ca angajtorul sa depuna la dosarul cauzei statele de plata pentru perioada dorita ...