avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune teren agricol - ajutor pe civil si penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune teren agricol - ajutor pe civil si penal

Salut,

Am urmatoarea situatie :

- un titlu de proprietate pamanat arabil cu 3 proprietari (toti trei decedati de aproape 6 ani)

- exista 3 copii mostenitori cate unul de la fiecare decedat

- unul are titlul de proprietate in original - dar nu vrea sa il dea , nu vrea sa stea de vorba in legatura cu succesiunea

Stiu ca se poate deschide succesiunea in instanta, cum se poate proceda in instanta daca nu avem actul in original ? - de bunavoie nu vine la notar sa semneze succesiunea

Si in conexiune , respectivul s-a folosit de actul de proprietate si l-a inregistrat la o asociatie agricola si a luat bani 6 ani fara sa spuna nimic, inclusiv de pe partile care nu ii apartin. Cine poate fi invinuit de ceva ? ce invinuiri i se pot aduce ? in ce baza ? lui sau presedintelui asociatiei ? unde se pot face plangerile respective ?

Multumesc in avans pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 23:04, 28 Iulie 2010
Art. 172 C.pr.civ.
Cand partea invedereaza ca partea potrivnica detine un inscris privitor la pricina, instanta poate ordona infatisarea lui. Cererea de infatisare nu poate fi respinsa daca inscrisul este comun partilor sau daca insasi partea potrivnica s-a referit in judecata la inscris ori daca, dupa lege, ea este obligata sa infatiseze inscrisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primarul refuza sa dea relatii la cererea instantei, raspunzând ca nu exista documentul la primarie ionfliundra ionfliundra Am solicitat procesele verbale de punere in posesie pentru doua suprafete de teren care se suprapun si primarul a raspuns ca nu exista la primarie!Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Propunerea administrarii probei cu inscrisuri, respinsa de instanta mototo mototo Buna seara ; va rog sa ma ajutati cu un sfat . Am solicitat instantei - cauza civila , anulare act administrativ- sa oblige institutia la prezentarea unor ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri importante la dosar cum procedez leusan leusan In intimpinare pot sa fac mentiune de inscrisurile depuse ca proba si sa solicit ca acestea sa nu insoteasca cererea de intimpinare , reclamanta putind sa ... (vezi toată discuția)