Stimat domn,
În nici un caz nu puteți proceda astfel. Unul dintre principiile procesului este contradictorialitatea, iar un altul, cel potrivit căruia cine afirmă trebuie să dovedească afirmația.
Izvorul de drept referitor la depunerea înscrisurilor îl găsiți în art. 115 și 116 Cod procedură civilă:
Art. 115
Intampinarea va cuprinde:
...
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
Art. 116
La intampinare se vor alatura atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt; de asemenea se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, mai mult un rand de copii pentru instanta. Daca mai multi reclamanti au un singur reprezentant, sau un reclamant sta in judecata in mai multe calitati juridice, se va depune la dosar pentru aceste parti cate o singura copie.
Mai mult, în anumitre condiții, puteți fi obligat să produceți un anumit înscris:
Art. 172
Cand partea invedereaza ca partea potrivnica detine un inscris privitor la pricina, instanta poate ordona infatisarea lui. Cererea de infatisare nu poate fi respinsa daca inscrisul este comun partilor sau daca insasi partea potrivnica s-a referit in judecata la inscris ori daca, dupa lege, ea este obligata sa infatiseze inscrisul.
În caz contrar, art. 174 prevede un început de probă în favoarea adversarului: daca reiese din dovezile administrate ca l-a ascuns sau l-a distrus sau daca, dupa ce s-a dovedit detinerea inscrisului, nu-l infatiseaza la cererea instantei, aceasta va putea socoti ca dovedite pretentiile partii care a cerut infatisarea, cu privire la cuprinsul acelui inscris.
Vă sfătuiesc, deci, să depuneți copii certificate de dvs după înscrisurile respective, în numărul cerut de lege: un exemplar pentru instanță + un exemplar pentru fiecare parte din proces, în afară de dvs.
Cu stimă.