avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Daca sinteti amabili sa-mi spuneti ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Daca sinteti amabili sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ...

Buna ziua. Daca sinteti amabili sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a intenta un proces de divort. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, aveti copii ? Sotia e de acord cu divortul ? S-o intrebati daca e de acord, ca lucruriel sa fie mai simple.
Reveniti cu detalii.
Daca nu e de acord, se face cerere de divort si de depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, insotita de copii dupa buletine, certificatul de nastere al sotiei, chitanta care ateste plata taxei de timbru de 100 de lei, taxa care se achita la administratia financiara.
acest răspuns util
Trebuie să introduceți la Judecătoria de pe raza ultimului domiciliu comun al soților o cerere de chemare în judecată având ca obiect: desfacerea căsătoriei, exercitarea autorității părintești, locuința copilului și revenirea la numele anterior căsătoriei (sau păstrarea numelui, după caz). Dacă nu aveți copii, capetele de cerere privind autoritatea părintească și locuința copilului nu vor exista.
Va multumesc. Da, am 2 copii iar sotia este de acord.
Va multumesc. Foarte util raspunsul dumneavoastra avind in vedere ca am 2 copii.
acest răspuns util
Chiar daca aveti copii puteti divorta si la notar cu condiția să va intelegeti cu sotia pe toate aspectele ce tin de divorț,pensie de întreținere,program de vizita,custodie.Orice neînțelegere privind aceste aspecte sau referitor la culpă soților va duce la instanța.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort amiabil OpraM OpraM Buna ziua, Sotia mea si cu mine dorim de comun acord sa divortam. Imi puteti spune care sunt pasii de urmat, Multumesc Mihai (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)