avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general S-a platit cu cardul personal al administratorului o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

S-a platit cu cardul personal al administratorului o factura a firmei.

Buna ziua,

Daca s-a platit cu cardul personal al administratorului o factura a firmei cum se fac face incasarea acestea? (Valoare factura 300 lei)
1. Se va achita direct din casierie 5311
Sau
2. Se va folosi contul avansuri de trezorerie 542, si ulterior contul de casierie 5311 ?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: antonia.cristescu , utilizator 19:41, 11 August 2021
Varianta 2. Se va achita factura cu ajutorul contului 542, care se va inchide cu 5311/5121 prin restituirea sumei datorate administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Contul 462"creditori diversi" iirina_19 iirina_19 Un salariat care isi desfasoara activitatea in alta localitate decat isi are sediul angajatorul, cumpara din banii proprii materiale de curatenie de la un ... (vezi toată discuția)