avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul coordonator de stagiu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul coordonator de stagiu

Buna tuturor!
Iata-ma admisa in Barou. Am intrat in posesia deciziei, toate bune si frumoase si am cautat avocat coordonator. Mentionez ca am avut dupa aflarea rezultatelor examenului discutii de principiu cu cativa avocati care mi-au promis, fara niciun fel de obligatii din partea mea, ca imi vor fi "maestri". Numai ca acum, cand am luat decizia de a incepe efectiv colaborarea, m-am lovit de problema ca majoritatea avocatilor au declarat un venit minim, ceea ce nu le poate permite ca plateasca un avocat stagiar. Credeti-ma ca toti cei cu care am discutat au fost de buna credinta si mi-au explicat ca trebuie sa achite un supliment de cca.50-60 mil catre Barou si CAS pentru a ma ajuta. Or, in situatia de astazi, nici macar cei cu grad de rudenie cu tine nu fac sacrificii de genul acesta pentru tine, dar strainii?! Iar momentan nu dispun de aceasta suma pentru a-mi putea permite sa o investesc astfel. Mai ales ca se stie foarte bine faptul ca beneficiile de pe urma acestei profesii vin destul de tarziu.
Am incercat disperata sa gasesc solutii si, intr-un final, am gasit un avocat care are declarate venituri mai mari, insa este pensionar, dar care isi continua exercitarea profesiei, deci, isi plateste contributiile. Am sunat la Barou pentru a-mi confirma daca pot sau nu sa semnez contractul de sagiu cu acest Domn Avocat si raspunsul a fost ca "doar daca am grad de rudenie cu acesta"!!!!!!!!!!!!!!!!!!:O
Credeti-ma ca am disperat! #-o X-(
Dar nu renunt!:training:
Incerc sa gasesc solutii.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati insusi ceva din experienta voastra!
Cu consideratie!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:09, 19 Ianuarie 2010
Ceva nu e in regula in povestea asta. In primul rand, coordonarea unui stagiar nu este conditionata nici in lege si nici in statut de declararea vreunui venit, deci nu stiu de unde partea asta. Fiecare face cati bani poate, cu obligatia de a plati stagiarului o anumita suma, ce conteaza ca la finante a fost anticipat un venit mic? (ca la asta banuiesc ca se refera)
In al doilea rand, chestia cu posibilitatea semnarii cu celalalt doar daca esti ruda mi se pare o aberatie de zile mari. Daca avocatul respectiv profeseaza in continuare inseamna ca indeplineste conditia impusa de lege si statut: avocat definiv cu minim 6 ani vechime in aceasta calitate+reputatie nestirbita. Unde scrie pe acolo de rudenie, sincer imi scapa!
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cred ca este vorba de rea-vointa...nu exista vreo dispozitie in sensul ca trebuie sa declari un anumit venit sau sa existe un grad de rudenie - nu renunta si nu te descuraja, desi la inceput nu este nimic roz. Felicitari pentru reusita ta si mult succes! =D>
Andreea Lisievici a scris:

Ceva nu e in regula in povestea asta. In primul rand, coordonarea unui stagiar nu este conditionata nici in lege si nici in statut de declararea vreunui venit, deci nu stiu de unde partea asta. Fiecare face cati bani poate, cu obligatia de a plati stagiarului o anumita suma, ce conteaza ca la finante a fost anticipat un venit mic? (ca la asta banuiesc ca se refera)
In al doilea rand, chestia cu posibilitatea semnarii cu celalalt doar daca esti ruda mi se pare o aberatie de zile mari. Daca avocatul respectiv profeseaza in continuare inseamna ca indeplineste conditia impusa de lege si statut: avocat definiv cu minim 6 ani vechime in aceasta calitate+reputatie nestirbita. Unde scrie pe acolo de rudenie, sincer imi scapa!

Ba sa imi fie iertat, dar se cere ca avocatul coordonator sa aiba incasari de 3500 RON/luna in anul precedent pentru un stagiar, 7000 pentru doi si 10 500 pentru trei, iar mai mult de trei nu poate lua. Va puteti interesa personal la BB.
Opa ... treaba aceasta cu incasarile chiar nu o stiam ... se schimba datele problemei, inseamna ca trebuie sa-mi refac lista cu posibili avocati coordonatori, chiar imi scapase acest mic detaliu cu minimum de incasari al avocatului pt a putea lua 1,2 sau 3 stagiari.
Eu ma tot pregatesc pt examenul de admitere din septembrie si . . . desi nu stiu daca voi intra ( eu zic ca da , insa never say never) deja imi caut coordonator:))
Alexchiciu multumesc pentru informatie.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
ContSters67773, utilizator
@diana.m. - de ce nu incerci si in februarie? Se organizeaza examen....

Alte discuții în legătură

Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc maestru? av.dudu av.dudu Am luat examenul de admitere in barou (in noiembrie) si nu reusesc sa gasesc coordonator de stagiu, am rugamintea sa imi spuneti si mie, colegii stagiari, cum ... (vezi toată discuția)