Buna ziua!in ultimii 2 ani am fost in concediul de crestere copil,iar in iunie ar fi trebuit sa incep munca,dar pentru ca sunt din nou insarcinata,am intrat in concediu de risc maternal.Eu sunt angajata cu un salariu de baza brut de 2300 lei.In timpul CCC-ului...luam in mana 1250 lei.Cum se calculeaza concediu de risc? Ca sa va dau exemplu,pe luna iulie au fost 22 de zile lucratoare si am luat in mana 719 lei...este corect calculat?Multumesc!
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
În situația în care la stabilirea celor 6 luni din care se constituie baza de calcul al indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de asigurare (CCC, de exemplu) veniturile care se iau în considerare = indemnizația pentru creșterea copilului .
Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform mentiunilor de mai sus.