avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!in ultimii 2 ani am fost in concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!in ultimii 2 ani am fost in concediul de crestere copil,iar ...

Buna ziua!in ultimii 2 ani am fost in concediul de crestere copil,iar in iunie ar fi trebuit sa incep munca,dar pentru ca sunt din nou insarcinata,am intrat in concediu de risc maternal.Eu sunt angajata cu un salariu de baza brut de 2300 lei.In timpul CCC-ului...luam in mana 1250 lei.Cum se calculeaza concediu de risc? Ca sa va dau exemplu,pe luna iulie au fost 22 de zile lucratoare si am luat in mana 719 lei...este corect calculat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 6 August 2021
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

În situația în care la stabilirea celor 6 luni din care se constituie baza de calcul al indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de asigurare (CCC, de exemplu) veniturile care se iau în considerare = indemnizația pentru creșterea copilului .

Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform mentiunilor de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as avea si eu o intrebare. de la 01.09.2021 am reinceput ... p_kristine_39 p_kristine_39 Buna ziua As avea si eu o intrebare. De la 01.09.2021 am reinceput serviciul dupa concediul de crestere a copilului, din 02.09.2021 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul cm momo1973 momo1973 Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o persoana care a fost in concediu pentru crestere copil. (vezi toată discuția)
Concediu prenatal elenasergiu elenasergiu Buna ziua. Sunt insarcinata in 4 luni jumatate, iar peste 3 luni ar trebui sa beneficiez de concediu prenatal. Data fiind situtia actuala cu acest virus, ... (vezi toată discuția)