avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbarea sediului unui ONG dintr-o localitate in ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbarea sediului unui ONG dintr-o localitate in alta, in cadrul aceluiasi judet.

Ce formalitati trebuie facute pentru schimbarea sediului unui ONG dintr-o localitate in alta, in cadrul aceluiasi judet?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:27, 19 Octombrie 2021
Ce fel de ONG? Asociatie sau fundatie intrucat la fundatii schimbarea sediului poate fi hotărâtă de către consiliul director, dacă aceasta atribuție este prevăzută expres în statut iar in cazul asociatiei , pentru modificarea actelor constitutive este necesara hotararea adunarii generale. Trebuie intocmit apoi act aditional de modificare a actelor de infiintare referitoare la sediu si refacerea acestora. Actele se inainteaza judecatoriei in a carei circumscriptie isi are sediul ONG.
Dupa admiterea cererii de modificare a actelor constitutive si ramanerea definitiva, se va solicita organelor fiscale schimbarea Certificatului de inreg fiscala

Despre schimbarea sediului se va face mențiune, dacă este cazul, atât în Registrul asociațiilor și fundațiilor aflat la grefa judecătoriei vechiului sediu, cât și în cel aflat la grefa judecătoriei noului sediu. În acest scop, o copie a încheierii prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicată din oficiu judecătoriei în circumscripția căreia asociația urmează să-și aibă noul sediu.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business


SM LEGAL CONSSULT a scris:

Ce fel de ONG? Asociatie sau fundatie intrucat la fundatii schimbarea sediului poate fi hotărâtă de către consiliul director, dacă aceasta atribuție este prevăzută expres în statut iar in cazul asociatiei este necesara hotararea adunarii generale. Trebuie intocmit apoi act aditional de modificare a actelor de infiintare referitoare la sediu si refacerea acestora precum. Actele se inainteaza judecatoriei in a carei circumscriptie isi are sediul ONG.
Dupa admiterea cererii de modificare a actelor constitutive si ramanerea definitiva, se va solicita organelor fiscale schimbarea Certificatului de inreg fiscala


Este vorba despre o asociatie. Deci pasii ar fi:
- hotararea AGA
-act aditional pentru modificare sediu care se depune la judecatoria unde este sediul actual
-schimbare CIF
Am inteles bine?
Multumesc!
si la asociatii modificarea sediului o poate decide si COnsiliul Director, nu e nevoie de hotarare AG, daca e mentionat in Statut ca atributie CD. - art. 21 al.(3) din OG 26 / 2000. La fundatie numai consiliul director poate modifica, pentru ca AG nu exista ! Si nu trebuie la fundatie sa scrie asta in statut, ca e expres prevazut de lege - vezi art. 29 alin.2 lit. h)
hotarare AG sau CD si act aditional sau forma actualizata de Statut care evidentiaza noua adresa a sediului, Cerere la judecatorie, anexate copii certificate dupa actele anterior amintite, dovada plata taxa timbru 100 lei, depus spre preschimbare certificatul de inscriere ( unele instante nu il cer, emit duplicat fara retragerea celui anterior), extras CF pt noul sediu si contract de comodat sau inchirere sau ce titul juridic aveti pt noul sediu.... sunt implicate succesiv doua judecatorii numai daca noul sediul e in circumscriptia altei judecatorii... irelevant daca e in acelasi judet sau in alt judet decat vechiul sediu.... dupa ce aveti hotararea definitiva de incuviitare modificare, preschimare CIF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea sediului unui ong din galati in bucuresti luminita_gab luminita_gab ce acte imi sunt necesare pentru schimbarea sediului unui ong ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a face aceasta modificare? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)
Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)