avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua O prietenă de 15 ani mă roagă să vă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua O prietenă de 15 ani mă roagă să vă întreb ce ...

Bună ziua
O prietenă de 15 ani mă roagă să vă întreb ce poate face deoarece tatăl ei o amenință că o omoară și o jignește și o vorbește peste tot că e o curvă și o jegoasă. Fata este virgină și o elevă care deși se confruntă cu greutăți majore a terminat cu media 8:90
Părinții ei au trăit în concubinaj 20 de ani iar acum sunt separați dar locuiesc în aceiași curte și împart aceiași casă cu bucătăria la comun. La fel o amenință și pe mama acesteia spunând că o înjunghie. Fata mereu se pune între el și mama ei iar de curând a fost bruscată și scuipată chiar între ochi de tatăl care a zis că le omoară pe amândouă. Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat și aștept un sfat pe care să îl comunic fetei. Menționez că mama nu vrea să se ducă la poliție deoarece ii este frică ca aceasta să nu se comporte și mai rău.
Fata în schimb e dispusă să facă ce o să o sfătuiți dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 15:09, 9 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

1. Să sune sau să meargă de urgență la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
2. Să sune oricând, la orice oră, la 0800 500 333 - e număr de helpline destinat victimelor violenței domestice.

Păcat că mama nu vrea să meargă la poliție. Ar obține ordin de protecție și sunt șanse mari ca tatăl să fie viteaz doar cu ele, nu și cu polițiștii. Oricum fără intervenția lor nu se potolește.
Am înțeles
Exista riscul ca minora să fie luată în plasament?

Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

1. Să sune sau să meargă de urgență la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
2. Să sune oricând, la orice oră, la 0800 500 333 - e număr de helpline destinat victimelor violenței domestice.

Păcat că mama nu vrea să meargă la poliție. Ar obține ordin de protecție și sunt șanse mari ca tatăl să fie viteaz doar cu ele, nu și cu polițiștii. Oricum fără intervenția lor nu se potolește.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am cum să vă dau un răspuns categoric la asta - da sau nu.
Totuși, ținând cont că mama e în pericol chiar mai mare decât fata, aș zice că se impun măsuri de protecție pentru amândouă. Mai departe depinde și de ce vrea mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna .. nu stiu e o poveste complicata..mi-a murit bunica acum ... Alexandra Yasemina Alexandra Yasemina Buna .. Nu stiu e o poveste complicata..mi-a murit bunica acum 4 ani de ziua..iar eu am crescut sub ochii buniciilor,..dupa m am imbolnavit si a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog să îmi dați un sfat din punct de vedere ... imaghiar imaghiar Bună ziua! Vă rog să îmi dați un sfat din punct de vedere legal,la următoarea problemă: Fiica mea e casatorită,are doi baieți,unul de 14 ani și ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu este violent, consumă alcool, amenință cu moartea, înjură și face zilnic scandal. mi-e teamă pentru mama și sora mea, cum trebuie procedat într-o astfel de situație? Deeamag Deeamag Bună ziua, va scriu acest mesaj în speranța că cineva ma va îndruma cu ceea ce trebuie sa fac.Talal meu este violent, consuma alcool, amenință cu moarte ... (vezi toată discuția)