Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare dimineata la 4:30-5:00 si de foarte multe ori ma trezeste si pe mine. Suspectez ca in dormitor are doar o saltea/pat si isi tine telefonul pe podea. Cand ii suna alarmele parca ar fi pe noptiera mea si ma trezeste negresit. Blocul este vechi cu pereti si placa foarte subtiri. Daca nu ma trezesc alarmele, ma trezeste prin alte metode: tranteste usi, obiecte prin baie, muta diverse articole de mobila prin casa si asa mai departe. Intreaga chestiune dureaza undeva la 40 de min si apoi pleaca sa enerveze pe altii. Problema este ca imi perturba somnul si mereu sunt obosit la munca.
Unde ar trebui sa ma adresez si ce considerati ca ar fi probe pertinente: martorii sunt exclusi intrucat nu avem un al treilea cetatean in casa care sa confirme spusele noastre si ma indoiesc ca ceilalti vecini sunt deranjati, transferul de galagie fiind la nivelul planseului.
Am in plan sa antifonez planseul, intrucat cetateanul ignora orice discutie am avut cu el pe tema asta si imi perturba existenta si sanatatea mintala. Am sanse de castig daca il fau in judecata pentru recuperarea costurilor investitiei?
Buna ziua! SI eu aud totul de la vecini, si m-am saturat pana peste cap, Nu am vecini sus, am jos si lateral, si eu merg pe varfuri si vorbesc cat mai incet sa nu deranjez, pe cand ei tipa, urla, zbiara, copiii alearga si tropaie ca o turma de elefanti, mai au si o javra care latra in gura mare, zdrangane obiecte, tarasc mobila (sau asa se aude) si multe altele...aud orice. Nu stiu ce sa mai fac sa nu inebunesc. Si eu am facut rani de la dopurile de urechi, acum am gasit niste dopuri din silicon cu care ma impac bine, nu ma ranesc si pot sa dorm si eu, dar ma simt captiva in casa mea...dvs ati rezolvat ceva? AM inteles ca ar fi bine sa pun parchet masiv si covoare, dar nu am atatia bani si evident nu am nici cu cine ma intelege dintre vecini, mai ales aia de sub mine fiind de o culoare mai dificila.
Am si eu probleme serioase cu un vecin. De deasupra. Tranteste mereu, Lucreaza de acasa, Face ture cu pas de Trap- Galop.
MAI nu m-a ajutat, SP22 nu m-a ajutat. Vecinii , la indicatiile Presedintei blocului sunt uniti impotriva mea.
Am dureri mari de cap din lipsa somnului.
Ma poate ajuta si pe mine cineva, cu un sfat?
Nu aveti decat 3 variante ( asta daca ati vb cu omul si nu intelege sa mearga mai incet) , va luati dopuri de urechi, casti, sau izolati macar tavanul sau va mutati intr-o zona la tara, fara vecini.
In instanta cu vecinul nu aveti nicio sansa . Nici politia nu va poate ajutacat ce face vecinul face parte din modul obisnuit de folosinT.
in cazul acesta problema este de la constructia blocului , invatati sa nu mai dormiti in liniste absoluta , lasati radioul deschis etc, sau va mutati la munte