avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

Buna ziua
Avem un grup de 18 persoane, cu care vrem sa infiintam o asociatie. Grupul nostru este un grup amator de teatru si vrem sa obtinem o asociati. Ce acte trebuie sa strangem si cat costa cu tot cu comision, timbre, etc. Multumesc mult pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: palm , utilizator 11:20, 13 Ianuarie 2010
Va pot raspunde foarte general, lasand colegilor sa completeze. Mai precis o sa va sfatuiesc in mare pe formalitatile de inregistrare si va dau cateva idei pe ce cheltuieli ar fi.
Actele de constituire se intocmesc in forma autentica (mergeti toti la un notariat) ori in forma atestata de avocat (mergeti toti la un avocat). Inainte de notar, veti face o rezervare de denumire (procedura similiara cu aceea a rezervarii de denumire la societatile comerciale); rezervarea de denumire se face la Ministerul Justitiei, contra unei taxe (nu stiu in acest moment cuantumul). Daca alegeti varianta avocatului de la capat la coada, dumnealui se poate ocupa, in baza imputerncirii avocatiale pe care i-o dati si de rezervarea de denumire.
Trebuie sa fiti pregatiti cu o dovada de sediu. Aici sunt mai multe discutii. E la bloc? Acordul vecninilor va va fi cerut (verticala, orizontala). Tipul actului: inchiriere, comodat, daca nu e inchiriere prin admin. financ si titul proprietarului.
Veti consemna patrimoniul intr-un cont, tot inainte de intocmirea actelor (sau in orice caz sa stiti la data autentificarii ori atestarii in fata avocatului cat vreti sa consemnati. Dar nu mai putin de limita legala, rog completare de la cine a citit legea de curand, sa putem ajuta actorii cu suma exacta pe care trebuie sa o consemneze!).
Mmm? Ce ar mai fii? Sa va hotarati intre dumneavoastra cine si in ce mod conduce asocierea... Tot notarul la o consultatie prealabila va va indruma cati ar trebui sa fie si in ce forma. De asemenea, imi amintesc ca erau necesare si caziere, inclusiv fiscale.
Actele merg la judecatorie, sunt zile speciale pentru depunerea cererilor, fiecare judecatorie are programul ei, puteti verifica pe site-urile instanteleor zilele si orele. Vi se pune in vedere timbrajul (asta nu era o suma mare din cate imi amintesc).
In fine, la socoteala sa tineti cont de onorariile avocatului ori notarului.
Tot ce am insirat ca si cheltuieli mai sus sunt cheltuieli de constituire si le veti deduce.
Eexista pe net , pe google cateva site-uri care dau exact pasii. Atentie , nu va inscrieti toti ca membri fondatori , fiindca o sa va trebuiasca cazier fiscal pentru toti , si n-are rost -parerea mea . Plus , copii dupa actele lor etc .
Definiti vreo 3-5 persoane ca membrii fondatori si restul sa se inscrie ca membri...
Eventual , poate dintre cei 18 membrii au o cunostinta avocat care poate sa va ajute probono , ca sa mai reduceti din taxe-parerea mea (eu asa am procedat )
palm a scris:

Buna ziua
Avem un grup de 18 persoane, cu care vrem sa infiintam o asociatie. Grupul nostru este un grup amator de teatru si vrem sa obtinem o asociati. Ce acte trebuie sa strangem si cat costa cu tot cu comision, timbre, etc. Multumesc mult pt. raspuns.

Gasiti aici un ghid de infiintare ONG
[ link extern ]
Multumesc mult pt. raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie pacurard pacurard cum pot infiinta o asociatie a celor care au avut de suferit de pe urma firmelor gen electrica, renel, enel sau cum le-o mai fi zicand (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie pentru copii belacsabacsaba belacsabacsaba Buna ziua Sunt interesat de a infiinta o asociatie pentru copii orfani etnie rom. Cat ma coasta infiintarea si unde sa incep infiintarea. Multumesc (vezi toată discuția)
Ong robert87 robert87 BUNA ZIUA ,AS VREA SA I-MI DESCHID O ASOCIATIE ONG CE ACTE MI-AR TREBUI,SI CU CINE AS PUTEA LUA LEGATURA CEL MAI RAPID? (vezi toată discuția)