avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG

BUNA ZIUA ,AS VREA SA I-MI DESCHID O ASOCIATIE ONG CE ACTE MI-AR TREBUI,SI CU CINE AS PUTEA LUA LEGATURA CEL MAI RAPID?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:31, 24 Mai 2011
1. Pentru infiintarea unei organizatii aveţi nevoie de următoarele acte:
Act constitutiv redactat conform legislaţiei specifice og 26 / 2000
Statut redactat conform legislaţiei specifice og 26 / 2000
Dovadă de disponibilitate a denumirii obţinută de la Ministerul Justiţiei
Dovadă patrimoniu
Dovadă spaţiu(titlu de proprietate sau contract de inchiriere)
Primii pasi e sa va gasiti cativa colaboratori care sa va inpartaseasca ideile si cu care sa porniti la drum. E bine sa atrageti in asociatie si persoane cu o buna imagine in mediul in care veti dori sa activati. Trebuie sa va intalniti intr-o sedinta de constituire. Persoanele care vor participa la aceasta prima intalnire si vor dori sa vi se alature in asociatie sunt considerati membrii fondatori. La finalul intalnirii sa desemnati , in cuprinsul acelui act constitutiv si persoana care sa se ocupe cu inregistrarea asociatiei, altfel va trebui sa mergeti cu totii la judecatorie pentru depunerea actelor.
Salutare, este simplu. Iti trebuie un sediu, o rezervare de denumire, un patrimoniu initial (cel putin salariul minim pe economie), cazier fiscal, act constitutiv si statut. p.s. - pt asociatie trebuie sa fiti cel putin 3 membri fondatori.

Pt a lua legatura cu cineva, da un search pe google, sunt foarte multe persoane care te pot ajuta. Avand in vedere ca statutul si actul constitutiv vor trebui autentificate de notar sau atestate de avocat, iti recomand sa contactezi un avocat (este mai practic).

Ca si timp, nu-ti face iluzii ca vei avea asociatia in mai putin de o luna.

Mult succes!

George
O asociatie de breasla se poate face pe ONG sau exista si alte forme legale mai simple?
Da. Se poate face cu membrii persoane de o anumita meserie si care sa aibe ca scop protejarea si promovarea intereselor membrilor sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare fundatie medicala pentru copii cu autism alexbriban alexbriban buna ziua ,spuneti-mi va rog ce costuri implica infiintarea unei fundatii medicale pentru copii cu autism?? as dorii detaliat si actualizat , costuri ... (vezi toată discuția)
Modificari consiliu director car Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Un CAR infiintat in anul 1999 in baza legii 21/1924 ,Leg 13/1972,deci cea de dinainte de aprobarea OG ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)